Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands demonstrē atzīstamu sniegumu un gūst UCI punktus sezonas ievadā

Toms Markss
Toms Markss

Neilands demonstrē atzīstamu sniegumu un gūst UCI punktus sezonas ievadā
Krists Neilands. Foto: Israel Premier Tech

Piektdien Francijā aizvadīts “Classic Var” velobrauciens (UCI 1.1 kategorija), kurā jaudīgu sniegumu demonstrēja “Israel Premier Tech” komandas riteņbraucējs Krists Neilands. Kuldīdznieks pirms izšķirošā kalna bija galvenais palīgs komandas līderim Maiklam Vudsam, pats finišējot 21. vietā, kas deva trīs UCI pasaules ranga punktus.

“Var” klasika ievadīja trīs dienu garo sacensību sēriju Francijas dienvidos. Riteņbraucēji veica 184,3 kilometru garu distanci, tās laikā pievarot trīs izteiktākus kāpumus. Krists Neilands, kuram šis bija pirmais starts jaunajā sezonā, kopā ar komandas biedriem no “Israel Premier Tech” kā savu līderi uz izšķirošajiem kāpumiem virzīja kanādieti Maiklu Vudsu, kurš kopā ar vairākiem franču kalnu braucējiem, tika uzskatīts par sacensību favorītu.

Pēc tam, kad no lielās grupas aizmuka dienas atrāviena dalībnieki, tieši Izraēlas komandas braucēji, bija starp tiem, kuri uzņēmās kontroli grupas priekšā. Uzdevums bija bēgļus panākt pirms izšķirošajiem kāpumiem.

Beigu daļā tieši Neilands palika kā noslēdzošais Vudsa palīgs. Kuldīgas gada sportists lieliski paveica savu darbiņu priekšpēdējā kāpumā, kas bija 8,2 kilometrus garš. Viņa piedāvātais temps ne tikai retākas padarīja vadošās grupas rindas, bet arī lieliska pozīcija tika piedāvāta Vudsam. Šajā kāpumā līderu grupā atradās ap 40 sportistiem.

Sekoja garš, šaurs un tehnisks nobrauciens. Tajā grupa sadalījās. Nepilnus sešus kilometru garo un 8% stāvo finiša kalnu iesāka vadībā vien ap desmit braucēju liela līderu grupa. Šajā kompānijā atradās arī Vudss.

Sekojot vienam uzbrukumam pēc cita, pēdējos metros visātrākais izrādījās mājinieks Lenijs Martiness no “Groupama – FDJ”, kurš līderu grupā atradās ar savu daudz titulētāko komandas biedru Dāvidu Godū. Uzvarētājs trasē pavadīja 4 stundas 9 minūtes un 43 sekundes.

Vudss finišēja ceturtajā vietā, 1 sekundi aiz uzvarētāja. Krists Neilands tikmēr finiša līniju sasniedza 2 minūtes un 5 sekundes pēc uzvarētāja un starp 98 finišējušajiem ierindojās 21. vietā. Mūsu sportists nopelnīja trīs UCI pasaules ranga punktus.

Sestdien un svētdien Neilands būs dalībnieku vidū tajā pat reģionā notiekošajā UCI 2.1 kategorijas velobraucienā “Tour des Alpes-Maritimes”.