Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Vuelta a Espana" otrajā posmā uzvar beļģis Filipsens

Agris Suveizda

"Vuelta a Espana" otrajā posmā uzvar beļģis Filipsens
Jaspers Filipsens. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Beļģijas riteņbraucējs Jaspers Filipsens no "Alpecin-Fenix" komandas svētdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" otrajā posmā.

Spānijas tūres otrajā posmā sportisti 31 grāda karstumā pēc Celsija skalas mēroja 166,7 kilometrus garu līdzenuma posmu. Filipsens uzvarēja grupas finišā, apsteidzot "Deceuninck Quick-Step" braucēju Fabio Jakobsenu no Nīderlandes un "BikeExchange" braucēju austrālieti Maiklu Metjūzu.

"Jumbo-Visma" braucējs un pašreizējais čempions slovēnis Primožs Rogličs pēc uzvaras pirmajā posmā saglabā kopvērtējuma līdera sarkano krekliņu, kamēr Filipsens ar uzvaru sprinta finišā saņēma zaļo labākā sprintera krekliņu. Rogličs 184 braucēju konkurencē par četrām sekundēm kopvērtējumā apsteidz spāni Aleksu Aranburu ("Astana - Premier"), bet par desmit sekundēm - Metjūzu un čehu Jozefu Černi ("Deceuninck - Quick Step"). Galvenie slovēņa konkurenti uz uzvaru kopvērtējumā - "Ineos Grenadiers" līderis kolumbietis Egans Bernals un Tokijas olimpiskajās spēlēs uzvarējušais ekvadorietis Ričards Karapass, kurš tāpēc brauc zelta ķiverē, finišēja lielajā grupā.

Cits britu komandas "Ineos Grenadiers" dalībnieks Edams Jeitss kopā ar vairākiem citiem braucējiem neilgi pirms finiša piedzīvoja kritienu cīņā par izdevīgāku pozīciju finišā un lielajai grupai zaudēja 31 sekundi, kopvērtējumā līderim zaudējot jau 51 sekundi. "Man bija liels atbalsts, un tā mēs varam uzvarēt sprintā. Katrs no mums var būt ļoti laimīgs šovakar, un mēs esam uzsākuši šo "lielo tūri" labā veidā," pēc finiša teica uzvarētājs.

Nīderlandes vicečempions Jakobsens arī var būt apmierināts ar atgriešanos formā pēc pirms gada Polijas tūrē gūtajiem gandrīz nāvējošajiem savainojumiem, kad finiša sprinta laikā viņš ietriecās stabā un zaudēja visus zobus. Filipsens pārspēja viņu par dažiem centimetriem pēc riskantas došanās uz finišu pa īsāko ceļu gan norobežojošajām barjerām. Savukārt Jakobsens veica garāku ceļu.

Pirmdien riteņbraucēji veiks 202,8 kilometrus garu posmu ar diviem trešās kategorijas kāpumiem un finišu ar pirmās kategorijas kāpumu 755 metru augstumā. Pēdējā no lielajām tūrēm finišēs 5.septembrī Santjago de Kompostelā. Šogad tajā nepiedalīās neviens no Latvijas riteņbraucējiem. Tuvu tam bija Krists Neilands, taču trauma latvietim liedza debitēt "Vuelta a Espana".

Izmantotie resursi:
LETA