Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilandam 23. vieta "Parīze - Nica" kalnu posmā

Toms Markss
Toms Markss

Sestdien Francijā notiekošā ''Parīze – Nica'' daudzdienu velobrauciena septītajā posmā 119,2 kilometru garajā distancē ar 17 kilometru garo finiša kalnu uzvarēja kopvērtējuma līderis Primožs Rogličs (''Jumbo – Visma''), kamēr Krists Neilands 145 dalībnieku konkurencē ieņēma 23. vietu.

''Parīze – Nica'' daudzdienu velobrauciena septītais posms bija īsāks nekā sākotnēji plānots. Tas saistīts ar pastiprinātiem ierobežojumiem Nicā vīrusa ''Covid – 19''izplatības dēļ. Sportisti veica 119,2 kilometrus. Galvenie notikumi cīņā par uzvaru notika 17 kilometru garajā un gana stāvajā finiša kāpumā.

Sastāva robs pirms nozīmīgā posma piemeklēja Krista Neilanda pārstāvēto “Israel Start – Up Nation”. Pēc vakar piedzīvotā kritiena, uz starta neizgāja viens no Neilanda galvenajiem palīgiem Patriks Bevins. Mūsu sportists tik un tā izšķirošajā kalnā spēja būt vadošajā peletonā kopā ar galvenajiem konkurentiem par kopvērtējumu.

Dienas atrāvienā iesaistījās 12 braucēji. Viņu vidū arī labākais tūres sprinteris Sems Benets, Kazahstānas čempions Aleksejs Lutsenko un divi “Trek – Segafredo” pārstāvji – Kenijs Elisons, kā arī Žiljēns Bernārs. Peletonā kontroli uzņēmās “Jumbo – Visma”.

Viss izšķīrās garajā un vietām stāvajā finiša kalnā. Peletonā bija palikuši vairs ap 30 braucējiem, viņu vidū arī Neilands. Grupa, tāpat kā atrāviens, tuvojoties finišam kļuva plānāki. No atrāviena visilgāk izdzīvoja talantīgais “Bahrain – Victoria” pārstāvis Džino Meida . Tikmēr peletonā kopvērtējuma līderus pārbaudīja “Cofidis” vienības braucējs Simons Geške, kurš kopā Dilanu Tēnsu veica izrāvienu no grupas, bet drīz vien tika panākti.

Kad līdz finišam bija atlikuši pēdējie četri kilometri iniciatīvu peletona priekšā uzņēmās “Astana” vīri, kuri darbojās sava līdera Aleksandra Vlasova labā. Grupa kļuva vēl mazāka. No tās kontaktu zaudēja mūsu Krists Neilands, kurš turpināja cīņu vienatnē.

Ļoti aizraujoši notikumi risinājās pēdējā kilometrā. Vadībā vienatnē turējās Džino Meida. Kamēr viņam sekoja Rogličs un Maksimilans Šahmans. Abi kopvērtējuma favorīti savā startā sāka spēlēt taktisko spēli, kas ļāvu viņus panākt tuvākajiem sekotājiem. Likās, ka Meida arī varētu svinēt savu karjeras spilgtāko uzvaru, tomēr tad taktiski gudru un ļoti veiksmīgu izrāvienu veica Rogličs. Slovēnijas čempions spēja panākt Meidu īsi pirms finiša līnija un svinēt otro uzvaru divās dienās. Rogličs ieguva arī kārotās desmit bonusa sekundes. Distancē kopvērtējuma līderis pavadīja 3 stundas 9 minūtes un 18 sekundes.

Lielisks panākums Meidam, kurš finišēja otrajā vietā, esot līderu pulkā jau no distances sākuma daļas. Šveices riteņbraucējs gan iespējams bija sarūgtinātākais vīrs, jo uzvara bija tik tuvu. Viņš uzvarētājam zaudēja divas sekundes. Tikmēr trešā vieta Šahmanam, kuru no Rogliča šķīra 5 sekundes.

Mūsu Krists Neilands cīnījās līdz galam un finišēja 23. vietā. Kuldīdznieks Rogličam piekāpās par 1 minūti un 48 sekundēm.

Kopvērtējumā Rogliča pārsvars pār Šahmanu palielinājās līdz 52 sekundēm. Ir skaidrs, ka, ja nenotiks liela neveiksme, slovēnis arī kļūs par kopvērtējuma uzvarētāju. Tūre noslēgsies ar 97,2 kilometru garu un kāpumiem bagātīgu astoto posmu.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2021-03-13 18:03, pirms 3 gadiem
Krists kopvērtējumā, diemžēl, nokrita uz 23.vietu ar atpalicību no 20.vietas 31 sekundes. Arī rīt būs saīsinātais posms, ko daļēji var pieskaitīt pie kalnu posmiem.