Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Polijas tūres otrajā posmā Liepiņš vēlreiz finišē devītajā desmitā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Polijas tūres otrajā posmā Liepiņš vēlreiz finišē devītajā desmitā
Emīls Liepiņš (pirmais no labās, Nr.35). Foto: Trek - Segafredo

Viens no vadošajiem Latvijas riteņbraucējiem, Emīls Liepiņš, kas pārstāv "Trek - Segafredo" komandu, vakar UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Pologne" otrajā posmā finišēja devītā desmita vidū, ieņemot 84.vietu.

Vakar velobrauciena otrajā posmā riteņbraucēji veica 200,8km garu distanci starp Zamošču un Przemišlu, kurā bija trīs kategorizēti kāpumi, diviem no tiem esot posma beigu daļā. Arī distances noslēgums uz finišu bija kāpumā. Emīls Liepiņš otro posmu pēc kārtas finišēja devītajā desmitā, bet atšķirībā no atklāšanas posma, kur latvietis nopelnīja bonusa sekundi sprinta starpfinišā, šoreiz "Trek - Segafredo" pārstāvošais latvietis nebija pamatgrupā, bet no vadošajiem atpalika vairākas minūtes. Liepiņš uzvarētājam zaudēja astoņas minūtes un 15 sekundes, kas deva 84.vietu. Labākais no "Trek-Segafredo" riteņbraucējiem bija 2019.gada pasaules junioru čempions individuālajā braucienā no Itālijas Antonio Tiberi, kurš finišēja 21.vietā (+0:35).

Pēdējā nogrieznī līderu grupa izretinājās. Spraigā finiša sprintā nepārspēts palika portugālis Žuāu Almeida ("Deceuninck - Quick Step"), kurš pārspēja itāli Djego Ulisi (UAE) un slovēni Mateju Mohoriču ("Bahrain - Victorious"). Vadošais trijniek distanci veica četrās stundās 41 minūtē un 33 sekundēs. Četras sekundes aiz pirmā trijnieka ceturtajā vietā finišēja mājinieks, 2014.gada pasaules čempions grupas braucienā Mihals Kvjatkovskis ("Ineos Grenadiers")

Kopvērtējumā par līderi kļuvis Almeida, kurš par četrām sekundēm apsteidz Mohoriču un Ulisi. Liepiņš zaudē astoņas minūtes un 24 sekundes, no septītās vietas atkāpjoties uz 71.pozīciju.