Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūms ar pārinieku uzvar prestižā “Momentum Medical Scheme Tankwa Trek” finālposmā

Toms Markss
Toms Markss

Blūms ar pārinieku uzvar prestižā “Momentum Medical Scheme Tankwa Trek” finālposmā
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Svētdien Dienvidāfrikā noslēgušās prestižās daudzdienu MTB maratona pāru sacensības “Momentum Medical Scheme Tankwa Trek”. Ceturtajā posmā uzvaru svinēja “KMC Racing team” vienība ar mūsu Mārtiņu Blūmu un kanādieti Guneru Holmgrēnu sastāvā.

Četru dienu garumā notiekošais “Momentum Medical Scheme Tankwa Trek” daudzdienu MTB velobrauciens ir vienas no pašām prestižākajām maratona daudzdienu sacensībām tieši duetiem. Otro reizi karjerā tajās startē arī labākais Latvijas kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms no “KMC Racing team” komandas. Mārtiņa pārinieks šoreiz bija kanādiešu komandas biedrs Guners Holmgrēns.

Sacensības latvieša un kanādiešu duetam izvērtās kopumā ļoti augstvērtīgas. Pirmajā posmā 26 kilometru garajā distancē ar 520 augstuma metriem “KMC Racing team” pārstāvji finišēja otrajā vietā, 37 sekundes aiz galvenajiem favorītiem – Metjū Bīrsa un Aleksandera Millera no “Toyota Specialized” vienības.

Piektdien sekoja 88 kilometru garais posms ar 1700 augstuma metriem. Blūms un Holmgrēns 282 pāru konkurencē sasniedza trešo labāko rezultātu, 3 minūtes un 16 sekundes aiz Bīrsa un Millera.

Trešajā posmā, kas bija 96 kilometrus garš ar 2200 augstuma metriem, uzvaru gājienu turpināja abi “Toyota Specialized” vīri. Tikmēr latvieša un kanādieša duetam piektā vieta (+00:09:21).

Lai arī pirms pēdējā posma kopvērtējumā iespējas pacīnīties par uzvaru Blūmam nebija, tomēr motivācija pacīnīties par uzvaru gan bija augstākajā līmenī. Spraigā cīņā ar Bīrsu un Milleru, “KMC Racing team” vīri, pašās distances beigās iekrāja nelielu vadību un to pārvērta uzvarā. 57 kilometru garo distanci Mārtiņš ar komandas biedru veica pēc 2 stundām 14 minūtēm un 44 sekundēm. Bīrss un Millers piekāpās par 3 sekundēm, bet pārliecinoši triumfēja kopvērtējumā.

Mārtiņš Blūms un Guners Holmgrēns kopvērtējumā izcīnīja ceturto vietu. Uzvarētājiem abi piekāpās par 13 minūtēm un 6 sekundēm. Līdz labāko trijniekam pietrūka 1 minūte un 42 sekundes.

Izmantotie resursi:
lrf.lv