Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Strēlis "Vivus.lv MTB maratona" posmā kļūst par Latvijas U16 čempionu MTB maratonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Strēlis "Vivus.lv MTB maratona" posmā kļūst par Latvijas U16 čempionu MTB maratonā
Foto: Agnis Melderis.

Sestdien pa Latvijas un Igaunijas teritoriju aizvadīts “Vivus.lv MTB maratona” 7. posms, kas reizē bija arī iecīnītais “Ape100” maratons. Pasākuma ietvaros 50 kilometru garajā distancē tika noskaidrots arī Latvijas čempionāta medaļnieki U16 vecuma grupā. Aizraujošā cīņā otro gadu pēc kārtas par čempionu kļuva “NN Sporta klubs RRS/ MSĢ” pārstāvis Toms Strēlis.

Jauniešu M16 grupā startēja 24 sportisti. Līderu trijniekā, kas atrāvās jau no starta un tajā ar diviem amatieriem spēja būt arī juniors Krišjānis Lejiņš, neviens no jauniešiem neietilpa. Tikmēr tuvākajā sekotāju grupā sekoja Toms Strēlis un Alvils Pētersons.

Ar abiem kopā arī Latvijas junioru čempions MTB XCO krosā Kristers Celitāns. Distances beigu daļā nelielu vadību ieguva Toms Strēlis. Latvijas vicečempions šosejas riteņbraukšanā savu vadību pār konkurentiem nosargāja līdz pat finišam, otro gadu pēc kārtas uzvarot šajā vecuma grupā.

Trasē viņš pavadīja 1 stundu 42 minūtes un 51 sekundi. Otrajā vietā 10 sekundes vēlāk sekoja Alvils Pētersons. Tikmēr pilnu goda pjedestālu “NN Sporta klubs” braucējiem nodrošināja Ričards Hansons, finišēdams 2 minūtes un 48 sekundes aiz Strēļa. TOP6 finišēja arī Kristers Bruno Štrauhmanis, Everts Meijers un Alvis Pivors.

Izmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija