Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Polits izcīna karjeras pirmo uzvaru ''Tour de France'', Skujiņš - 63. vietā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Polits izcīna karjeras pirmo uzvaru ''Tour de France'', Skujiņš - 63. vietā
Nilss Polits. Foto: EPA/Scanpix

Šodien daudzdienu velobrauciena ''Tour de France'' 12. posmā pirmo karjeras uzvaru šajās sacensības izcīnīja vācietis Nilss Polits, kurš tuvākos konkurentus apsteidza par pusminūti. Toms Skujiņš posmu noslēdza 63. vietā, bet kopvērtējumā pēc 12 posmiem atrodas 86. pozīcijā.

Prestižākajā daudzdienu velobraucienā ''Tour de France'' šodien riteņbraucēji aizvadīja 159.4 kilometru garu 12. posmu. Visai ātri no citiem atrāvās 11 riteņbraucēju grupa, kurā bija arī posma uzvarētājs vācietis Nilss Polits. 40 kilometrus līdz finišam līderu grupa samazinājās līdz četriem riteņbraucējiem, kuri vēlāk arī sadalīja goda pjedestālu.

12 kilometrus līdz finišam no visiem atrāvās Polits, kurš pārliecinoši svinēja savu pirmo ''Tour de France'' uzvaru karjerā. Pusminūti vēlāk finišā ieradās spānis Imanols Erviti, bet trešo vietu, finiša spurtā zaudējot Erviti, izcīnīja Harisons Svīnijs. Vienīgais latvietis ''Tour de France'' Toms Skujiņš 12. posmu noslēdza 63. vietā, no uzvarētāja zaudējot gandrīz 16 minūtes.

Kopvērtējumā līderis ir slovēnis Tadejs Pogačars, kurš par piecām minūtēm apsteidz Rigoverto Uranu, bet piecām ar pusi dāni Jonasu Vingegordu. Toms Skujiņš pēc vairākiem kalnu posmiem no augstās 28. pozīcijas atkāpies uz 86., no līdera Pogačara atpaliekot par stundu un 45 minūtēm.

Rīt velobrauciens turpināsies ar gandrīz 220 kilometru garu 13. posmu.

Tour de France kopvērtējums pēc 12. posmiem

V.SportistsValstsKomandaLaiks
1.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE Team Emirates47:22:43
2.Rigoverto UransKolumbijaEF Education-Nippo+5.18
3.Jonass VingegordsDānijaJumbo-Visma+5.32
4.Ričards KarapassEkvadoraIneos Grenadiers+5.33
5.Bens O'KonorsAustrālijaAG2R Citroen Team+5.58
6.Vilko KeldermansNīderlandeBora - Hansgrohe+6.16
86.Toms Skujiņš LatvijaTrek-Segafredo+1:45.03