Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Rietumu - Delfin" cīnās smagajā "Tour of Qinghai Lake" kalnu etapā

Toms Markss
Toms Markss

"Rietumu - Delfin" cīnās smagajā  "Tour of Qinghai Lake" kalnu etapā
Velobraucēji cīnās Ķīnas augstkalnē
Foto: tdql.cn

Pirmdien tika aizvadīts Āzijas tūres daudzdienu velobrauciena "Tour of Qinghai Lake" (UCI 2HC kategorija) otrais posms. Par uzvarētāju nepilnu 152 kilometru garajā distancē kļuva Turcijas komandas "Konya Torku Seker Sport" spāņu riteņbraucējs Dāvids De La Fuente, bet no "Rietumu – Delfin" sportistiem 46. vietu izcīnīja komandas jaunpienācējs un bijušais „Pro tour” riteņbraucējs Matjē Peržē.

Tour of Qinghai Lake” ir vienas no prestižākajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām Āzijā. Ķīnā notiekošajam velobraucienam arī piešķirta augstā 2HC kategorija. Pirmo gadu šajās sacensībās piedalās arī „Rietumu – Delfin” komanda. Svētdien tika aizvadīts 120 kilometru garais pirmais posms, kurā labākais no Latvijas komandas bija Andris Vosekalns, ieņemot 34. vietu.

Pirmdien sportistus jau sagaidīja nopietnāks pārbaudījums. 152 kilometru garajā otrajā posmā, riteņbraucējiem, kuri jau startēja vairāk, kā 2000 metru augstumā virs jūras līmeņa, bija jāpievar kāpums, kas atrodas 3786 metru augstumā virs jūras līmeņa. Jāpiebilst, ka papildus grūtības dalībniekiem sagādāja lietus.

Lai arī sacensību sākumā trase veda lejup, tomēr jau ap 40. kilometru distance sāka virzīties kalnā augšup. Tas arī bija galvenais iemesls, kādēļ lielā grupa sadalījās. No „Rietumu – Delfin” sportistiem smagajos apstākļos vislabāk adoptējās francūzis Matjē Peržē. Viņš, tuvojoties finišam atradās otrajā lielajā grupā.

Cīņā par uzvaru starp pieciem sportistiem, ātrākais izrādījās spānis Dāvids De La Fuente, kurš distanci veica 3 stundās 40 minūtēs un 8 sekundēs. Uzreiz aiz viņa finišēja pazīstamās „Lampre – Merida” riteņbraucējs Massimo Graciato, bet trešajā vietā ierindojās labi pazīstamās franču komandas „La Pomme Marseille” sportists Tomass Vauborzeiks.

Peržē finišēja 15 riteņbraucēju grupā, kas uzvarētājam zaudēja 4 minūtes un 5 sekundes, ierindojoties 46. pozīcijā. 112. pozīcijā finiša līniju šķērsoja otrs Francijas riteņbraucējs Žiljoms Soula, kurš bija grupiņā, kas uzvarētājam zaudēja 16 minūtes un 31 sekundi. Šajā pat grupā finišēja arī abi latvieši, igaunis un rumānis Lars Pria. Andris Smirnovs ierindojās 118. vietā, bet Pēteram Prūsam, Andrim Vosekalnam un Larsam Pria attiecīgi 126., 128. un 145. pozīcija. Diemžēl, no velobrauciena izstājās Reijo Puhms.

Kopvērtējuma līderpozīcijās atrodas šī posma uzvarētājs Fuente, kurš par četrām sekundēm apsteidz „Lampre – Merida” riteņbraucēju Massimo Graciato. Tikmēr no „Rietumu – Delfin” komandas šobrīd visaugstāk kopvērtējumā ir Prežē, kurš līderim zaudē 4 minūtes un 5 sekundes, ieņemot 48. vietu. Andris Vosekalns, Pēters Prūss atrodas attiecīgi 110. un 111. vietā. Žiljomam pēc diviem etapiem 124. pozīcija. Andris Smirnovs un Larss Pria, kuriem bija tehniskas problēmas iepriekšējā posmā, šobrīd ir 138. un 147.

Rīt tiks aizvadīts 148 kilometru garais trešais posms, kurā jau distances pirmajā pusē būs jāpievar nopietns kāpums. Kopumā "Tour of Qinghai Lake” velobraucienā jāaizvada 13 etapi.

Izmantotie resursi:
teamrietumudelfin.com