Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands sekmē Vudsa piekto vietu Basku tūres otrajā posmā

Toms Markss
Toms Markss

Neilands sekmē Vudsa piekto vietu Basku tūres otrajā posmā
Krists Neilands (otrais no labās) peletona priekšā
Foto: Israel Start - Up Nation

Ar ''Astana – Premier Tech'' komandas spāņu riteņbraucēja Aleksa Aranburu uzvaru otrdien noslēdzies Basku tūres otrais posms. 154,8 kilometru garajā distancē Krists Neilands sekmēja savas pārstāvētās komandas līdera Maikla Vudsa piekto vietu, kamēr pats, tāpat kā otrs mūsu braucējs Toms Skujiņš, finišēja sekotāju grupā. Latviešiem attiecīgi 67. un 68. pozīcija.

Basku tūre izteikti piemērota tiem braucējiem, kuri itin komfortabli jūtas un sevi spēj apliecināt kāpumiem bagātās distancēs. Otrajā posmā riteņbraucēji veica 154, 8 kilometru garu etapu ar diviem trešās un vienu otrās kategorijas kāpumu tajā.

Abiem Latvijas braucējiem pirms etapa bija skaidras lomas savās komandās. Krists Neilands, kurš vakar priecēja ar augstvērtīgu rezultātu individuālajā braucienā, bija viens no galvenajiem palīgiem Maiklam Vudsam, kamēr Tomam Skujiņam bija jāpaveic nopietns darbs, lai otrās kategorijas kāpumā pēc iespējas labākā pozīcijā un ar vairāk enerģiju tiktu nogādāts Bauke Mollema.

Ļoti nozīmīgs distancē bija otrās kategorijas kāpums, kura garums sasniedza nepilnus astoņus kilometrus, bet vidējā stāvuma pakāpe 6,8 procentus. Šajā kāpumā, kas bija vien nedaudz vairāk par 20 kilometriem pirms finiša arī sākās aktīvākā cīņa. Pamanāmi grupas priekšā bija abi latvieši, kuri atdeva visus spēkus, lai nogādātu labā pozīcijā savu vienību līderus.

Pirmais nopietnais uzbrukums sekoja no “FDJ” komandas braucēja Dāvida Godē, kuram spēja sekot Tadejs Pogačars. Kāpuma beigās līderu grupa kļuva skaitliski lielāka. Tajā atradās arī Maikls Vudss, kamēr ne Mollemam ne kādam citam “Trek – Segafredo” braucējam būt līderu vidū neizdevās. Neveiksme piemeklēja arī “Ineos” vienību, kuras līderis Ričards Karapazs vienā no stāvākajām kāpuma vietām piedzīvoja kritienu, zaudējot daudz laika.

Desmit kilometrus pirms finiša pēc ļoti tehniska nobrauciena, solo atrāvienā devās “Astana” komandas spāņu riteņbraucējs Alekss Aranburu. 25 gadus vecais sportists ieguva vairāk nekā 15 sekunžu vadību. Arī pēdējā kilometra stāvais kāpums nebija šķērslis tam, lai Aranburu gūtu skaistu solo uzvaru. Viņš finišēja pēc trasē pavadītām 3 stundām 45 minūtēm un 32 sekundēm. Sekotāju grupa ar galvenajiem kopvērtējuma favorītiem tajā finišēja 15 sekundes pēc uzvarētāja. Otrā vieta vēl vienam “Astana” braucējam Omāram Frailem, bet trijnieku noslēdza Tadejs Pogačars (“UAE Team Emirates”).

Maikls Vudss ieņēma piekto vietu (+00:00:15), esot labākais no latviešu pārstāvēto komandu braucējiem. Krists Neilands kopā ar Tomu Skujiņu finišēja sekotāju grupā, kas no uzvarētāja atpalika par 3 minūtēm un 23 sekundēm. Abiem attiecīgi 67. un 68. vieta.

Kopvērtējumā līdera godu saglabā Rogličs, kurš par 5 sekundēm apsteidz Aleksu Aranburu. Vēl sekundi tālāk atrodas Brendons Maknultijs. Velobrauciens turpināsies trešdien, kad tiks veikts 167,7 kilometru garais trešais posms ar finišu 3,1 kilometra garā un vairāk nekā 10% stāvā kāpumā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv