Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Laizāne UCI Pasaules tūres sacensības Spānijā noslēdz 67. vietā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Laizāne UCI Pasaules tūres sacensības Spānijā noslēdz 67. vietā
Lija Laizāne. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

LETA. Latvijas riteņbraucēja Lija Laizāne svētdien ieņēma 88. vietu Spānijā notikušo Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres sacensību "Ceratizit Challenge by La Vuelta" ceturtajā posmā, bet kopvērtējumā latviete ierindojās 67. pozīcijā.

Četru dienu velobrauciena noslēgumā riteņbraucējas veica 107,4 kilometrus garu distanci bez izteiktiem kāpumiem.

Uzvaru svinēja beļģiete Lote Kopecki ("Liv"), bet otrā bija itāliete Elīza Longo-Bordžīni ("Trek-Segafredo"), abām finišējot divās stundās 29 minūtēs un 37 sekundēs. Četras sekundes vēlāk distanci beidza Lielbritānijas riteņbraucēja Anna Hendersone ("Jumbo-Visma").

Laizāne ("Eneicat - RBH Global") finišēja grupiņā, kas uzvarētājai zaudēja 16 minūtes un 39 sekundes, ieņemot 88. vietu. Tikmēr 37. bija Norvēģiju pārstāvošā latviete Vita Heine ("Massi - Tactic"), kura no uzvarētājas atpalika 25 sekundes.

Kopvērtējumā uzvaras laurus plūca Nīderlandes pārstāve Annemīka van Vlētena ("Movistar"). Laizāne ar 33 minūšu un 28 sekunžu deficītu bija 67.pozīcijā, bet Heine atpalika vēl vienu minūti un 12 sekundes, ierindojoties 70. vietā.

Sacensību finišu sasniedza 111 riteņbraucējas.

2019. gadā Laizāne "Ceratizit Challenge by La Vuelta" sacensību kopvērtējumā ierindojās 61. vietā.