Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kalnu riteņbraucējs Blūms izcīna 14. vietu Pasaules kausa posmā

Agris Suveizda

Kalnu riteņbraucējs Blūms izcīna 14. vietu Pasaules kausa posmā
Mārtiņš Blūms. Foto: Publicitātes

LETA. Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms svētdien Šveicē izcīnīja augsto 14.vietu Pasaules kausa (PK) posma olimpiskā krosa (XCO) sacensībās.

Uzvaru svinēja Francijas sportists Viktors Koreckis, kurš sešus apļus garo distanci veica vienā stundā 18 minūtēs un 23 sekundēs. Aiz viņa palika divi šveicieši Nīno Šurters un Matīass Flikīgers, kuri zaudēja attiecīgi divas un deviņas sekundes.

"CST PostNL Bafang" komandas riteņbraucējs Blūms uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 34 sekundes, kas deva 14.vietu. Pirmajā aplī latvietis bija ceturtajā desmitā, bet turpinājumā tikai uzlaboja savu pozīciju. Otrajā aplī viņš bija trešais ātrākais, bet piektajā - devītais.

14.pozīcija Blūmam ir karjeras labākais rezultāts Pasaules kausa sacensībās olimpiskajā krosā. Aizpērn viņš vienā no posmiem finišēja 19.vietā. No 110 startējušajiem sportistiem finišēja 80, par apli tika apsteigti 16, bet izstājās 14.

Blūms sezonas otrajā pusē demonstrē teicamu sportisko formu - cēsnieks augustā izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā, bet pasaules čempionātā bija sestais īsajā distancē un 22. olimpiskajā krosā.

Sezonas pēdējais Pasaules kausa posms ar XCO sacensībām paredzēts pēc divām nedēļām ASV. Blūms PK kopvērtējumā ieņem 43.vietu.

Izmantotie resursi:
LETA