Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

''Vuelta a Espana'' pirmspēdējā posmā uzvar Šampususā, Rogličs tuvojas uzvarai

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Vuelta a Espana'' pirmspēdējā posmā uzvar Šampususā, Rogličs tuvojas uzvarai
Klemāns Šampususā. Foto: Imago Images/Scanpix

LETA--DPA. Francijas riteņbraucējs Klemāns Šampususā sestdien svinēja uzvaru "Vuelta a Espana" pirmspēdējā jeb 20.posmā, kamēr slovēnis Primožs Rogličs izcīnīja otro vietu un jau tikpat kā ir nodrošinājis panākumu tūrē.

Sestdien riteņbraucēji mēroja 202,2 kilometrus garu posmu, kura beigu daļā bija iekļauti trīs otrās un pa vienam trešās, kā arī pirmās kategorijas kāpumam.

Šampususā ("AG2R Citroen") finišu sasniedza pēc piecām stundām 21 minūtes un 50 sekundēm. Viņš par sešām sekundēm apsteidza Rogliču ("Jumbo-Visma"), bet vēl divas sekundes lēnāks bija Edams Jeitss no Lielbritānijas ("Ineos Grenadiers").

Francijas riteņbraucējs izšķirošo atrāvienu veica pusotru kilometru pirms finiša. Divus ar pusi kilometrus iepriekš sekotāju grupai izdevās noķert atrāviena līderi Raienu Gibonsu no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) (UAE). Viņš ierindojās astotajā vietā, no līdera atpaliekot 26 sekundes.

Rogličam šajā posmā savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Enriku Masu no Spānijas ("Movistar") izdevās palielināt vēl par divām sekundēm. Spānis ieņēma ceturto vietu. Pagājušā gada Spānijas tūres čempions Rogličs var justies ērti, jo svētdien pēdējā etapā paredzētas individuālās laika ieskaites sacensības. Viņš šajā disciplīnā šovasar tika kronēts par olimpisko čempionu.

Svētdien Rogličs var kļūt vien par ceturto riteņbraucēju vēsturē, kurš trīs reizes uzvarējis "Vuelta a Espana". Kopvērtējuma līderis ir Rogličs, kurš par divām minūtēm un 38 sekundēm apsteidz Masu. Džeks Heigs no Austrālijas ("Bahrain - Victorious") atpaliek četras minūtes un 48 sekundes.

Svētdien riteņbraucēji mēros 33,8 kilometrus garu individuālo posmu, kas, visticamāk, lielas korekcijas kopvērtējumā vairs neieviesīs. Tūres finišs paredzēts Santjago de Kompostelā.

Izmantotie resursi:
LETA