Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Sākas kalni

Ceturtais posms otrdien būs pirmais īstais kalnu posms šī gada Spānijas tūrē. 182 kilometrus garais posms no Langreo līdz Lagosai de Kovadongai varētu parādīt galvenos favorītus uzvarai kopvērtējumā.

Otrdien posms sāksies Langreo pilsētā, uz kurieni pēc pirmdienas finiša Luarkā pārcēlušies riteņbraucēji.

Trešais posms arī vijās pa kalniem, taču tie bija tikai trešās kategorijas kāpumi, kuros labākie kalnos braucēji īsti vēl nevarēja sevi parādīt, savas labākās īpašības. Posms gāja netālu no okeāna, tāpēc pagaidām vēl iespējams baudīt Ibērijas pussalas zaļo dabu. Vairāk bija kalni, ar interesantiem pagriezieniem un līkumiem ceļā, kas izbraucami ar lielu ātrumu un kuros "kalnā kāpšana" nav tik izšķiroša.

Ceturtais posms sāksies Astūrijas provincē, kas pati reiz bijusi karaliste, bet tagad ietilpst Spānijas karalistē. Astūriešu valodai pat ir īpašs statuss, bet nav gluži oficiāls statuss. Faktiski ceturtais posms ies gar Biskajas līci. Interesanti, ka no šī rajona nāk F1 braucējs Fernando Alonso un Spānijas izlases un "Villarreal C.F." kluba futbolists Dāvids Villa.

Jau pēc 17 kilometriem būs pirmais kāpums - otrā kategorija, kad līdz 730 metriem virs jūras līmeņa uzbrauks. Ap septiņdesmitajiem kilometriem jau ceļš būs tikai nedaudz virs jūras līmeņa (25 m). Finišā smagākās kategorijas kāpums uzvedīs 1,110 km augstumā. Trases distancē tas izpaudīsies 13% (maksimāli, bet 7,3% vidēji) kāpuma 12 kilometru garumā.

Finišs paredzēts vietā, kuru sauc "Dāmas ala". Tas būs arī smagā kāpuma beigu punkts - posma finišs. Šī vieta ir iecienīta Spānijas tūres ceļā. Šī ir viena no lietām, ko "Tour de France" nekad neatļausies - jau pašā sākumā ielikt kalnu posmu.

Izmantotie resursi:

www.lavuelta.com

  +1 [+] [-]

, 2007-09-04 14:35, pirms 17 gadiem
Butu labak uzrakstijis Ka Heras Mensovu uz si kalno no Sastres aizveda un Deniss kluva par Vueltas uzvaretaju nevis kada krasa tur ir pukes to Kurdjukov tapat labak izstastis