Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Čempionu kausā" triumfē mājinieks Neilands

Toms Markss
Toms Markss

"Čempionu kausā" triumfē mājinieks Neilands
Krists Neilands
Foto: Sandris Kuzmickis

Svētdien, 30. jūnijā, Kuldīgā norisinājās "Čempionu kauss" šosejas riteņbraukšanā. 72 kilometru garajā distancē par uzvarētāju kļuva "Rietumu – Delfin" komandas Kuldīgas riteņbraucējs Krists Neilands, kurš aiz sevis atstāja komandas biedru Andri Smirnovu.

Kuldīga vēsturiski ir viens no Latvijas riteņbraukšanas centriem. No šīs skaistās Kurzemes pilsētas nākuši arī abi pasaules čempioni – Emīlija Sonka un Romāns Vainšteins. Par godu viņiem jau otro gadu norisinās "Čempionu kauss" šosejas riteņbraukšanā. Jau pērn, pateicoties vietējo uzņēmēju atbalstam, sacensības bija ļoti aizraujošas ne vien daudzajiem skatītājiem, bet arī dalībniekiem, kas cīnījās par vērtīgajām naudas balvām.

Šogad riteņbraucēji cīnījās divās dažādās distancēs. Jaunieši un zēni sacentās, nepilnus 30 kilometru garajā grupas braucienā, bet juniori, vīri un seniori mērojās spēkiem 72 kilometru distancē.

Garākajā distancē pilnībā dominēja Latvijas kontinentālās riteņbraukšanas komandas "Rietumu – Delfin" sportisti. Par prieku mājiniekiem, starp līderiem bija arī kuldīdznieki Krists Neilands un Viesturs Lukševics. Tieši Neilandam, kopā ar vēl vienu "Rietumu – Delfin" pārstāvi Andri Smirnovu, izdevās atrauties no tuvākajiem sekotājiem un savu pārsvaru nosargāt līdz pat finišam. Par prieku mājiniekiem uzvaru izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļnieks Neilands, par vienu sekundi apsteidzot Smirnovu, kurš godam palaida pa priekšu jaunāko komandas biedru. Tikmēr trešajā vietā ierindojās vēl viens „Rietumu – Delfin” riteņbraucējs Armands Bēcis, kurš uzvarētājam zaudēja 30 sekundes. Jāpiebilst, ka Neilands 72 kilometru garo distanci pieveica 1 stundā 44 minūtēs un 45 sekundēs. Labāko sešiniekā vēl iekļuva arī Kristaps Knops Andris Vosekalns un Latvijas čempions U23 vecuma grupā Toms Skujiņš.

Īsajā distancē pa Kuldīgas ielām ātrākais izrādījās „RRS/ Purvciems” pārstāvis Nils Ķelderis, kurš 28,8 kilometrus veica 45 minūtēs un 7 sekundēs, finiša spurtā par vienu sekundi pārspējot dobelnieku Ēriku Tomu Gavaru un Igaunijas riteņbraucēju Kristijanu Johansonu.