Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Ukrainā žēlojas par sliktajiem rezultātiem Rio spēlēs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ukrainā žēlojas par sliktajiem rezultātiem Rio spēlēs
Oļegs Verņajevs - olimpiskais čempions vingrošanā uz līdztekām un vicečempions daudzcīņā (2016)
Foto: noc-ukr.org

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Ukrainas sportisti neattaisnoja uz sevi liktās cerības, līdz ar to ir neapmierinātība ar sasniegto. Vairākas mazākas valstis guva labākus rezultātus.

Pirms olimpiskajām spēlēm sporta aģentūra "Gracenote" ukraiņiem prognozēja 25 (6+5+14) godalgas, taču Ukraina izcīnīja tikai 11 (2+5+4) medaļas, kas ir sliktākais rezultāts šīs valsts vēsturē. Kā zināms, tur ir problēmas ar finansējumu un infrastruktūru, līdz ar to ukraiņu sportistiem grūti parādīt savam potenciālam atbilstošu sniegumu.

Odesas apgabala gubernators Mihails Sākašvili: "Rio olimpiādē Ukrainai ir katastrofāli slikti rezultāti. Mūs apsteidza Azerbaidžāna, Kazahstāna, Ungārija, Kuba, Kenija, Jamaika un citas valstis, kuras ir daudz mazākas. Mūsu rezultāti neatspoguļo Ukrainas milzīgo potenciālu sportā. Parasti pēc tādas izgāšanās būtu jāatkāpjas vismaz sporta ministram" (facebook.com).

1980. gada olimpiskā čempione vingrošanā Stella Zaharova: "Ar televīzijas starpniecību vēlos griezties pie Ukrainas prezidenta. Viņam jāizdara secinājumi un steidzami jāpalīdz sportam, atbrīvojoties no tur strādājošajiem neprofesionāļiem. Sportā jāstrādā sportistiem un labiem menedžeriem, mums tādi ir. Stājoties amatā, sporta ministram tūlīt pat vajadzēja atbrīvoties no visiem vecajiem ierēdņiem, tomēr tas netika izdarīts. Šodien nevar vainot mūsu sportistus un trenerus, viņi izdarīja visu maksimālo, ņemot vērā tos apstākļus, kādos viņi gatavojās. Ja būtu pacelts finansējuma jautājums, tad, domāju, viss izvērstos pavisam citādi."

Jāpiebilst, ka Latvijas labāko atlētu finansējums šoreiz bija lielāks nekā iepriekšējos ciklos, taču pirmoreiz pēc neatkarības atjaunošanas mūsu sportisti palika bez olimpiskajām medaļām. Sporta aģentūra "Gracenote" mums prognozēja 3 (0+2+1) medaļas.

Izmantotie resursi:
5.ua

  +4 [+] [-]

, 2016-08-22 16:24, pirms 8 gadiem
Ukraiņiem ir iekšējā konkurence "mazajos" sporta veidos(arī medaļas), bet kur vajag sistēmu(peldēšana, vieglatlētika)- tur viena bronza uz 70 sportistiem! Peldēšanā vispār tikai 7 sportisti, kas nozīmē, ka nav konkurētspējīgi!

Sistēmai vajag mentāli spēcīgus trenerus, kas aiziet tālāk uz sportistiem!

     [+] [-]

, 2016-08-22 18:40, pirms 8 gadiem
zinot ka pašlaik ukrainā nav tie labākie laiki , tadd šis rezultāts ir teiciams

     [+] [-]

, 2016-08-22 18:47, pirms 8 gadiem
Cik medaļas Donbasa Tautas republikai?

     [+] [-]

, 2016-08-22 19:06, pirms 8 gadiem
comon88 rakstīja: zinot ka pašlaik ukrainā nav tie labākie laiki , tadd šis rezultāts ir teiciams
Laba atruna

  +2 [+] [-]

, 2016-08-22 19:28, pirms 8 gadiem
Tā nav atruna. Zinot, ka Ukraina, tā jau ne tā bagātākā valsts, spiesta milzīgus līdzekļus atvēlēt savas teritorijas aizsardzībai un daļu teritorijas zaudējusi, nebija nekāda pamata gaidīt tik lielus sasniegumus sportā, kādi bija miera laikos.

  -3 [+] [-]

, 2016-08-22 19:49, pirms 8 gadiem
RuncisPuncis rakstīja: Cik medaļas Donbasa Tautas republikai?
visas

  +1 [+] [-]

, 2016-08-22 22:50, pirms 8 gadiem
Krimas un Donbasa okupācijas kara sekas noteikti!