Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Nakoņečnijs latviešu valodā: "Vēl ir kur strādāt, daudz darba..."

Nakoņečnijs latviešu valodā: "Vēl ir kur strādāt, daudz darba..."
Ruslans Nakoņečnijs
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Ruslans Nakoņečnijs kļuva par Latvijas komandas noslēdzošo dalībnieku Rio olimpiskajās spēlēs, taču sliktais sākums paukošanā liedza pietuvoties līderiem arī izšķirošajos brīžos, kā rezultātā – vieta trešā desmita beigās. Ruslans atzīst, ka iespēja startēt olimpiādē nākusi negaidīti, sezona bijusi ļoti gara, tāpēc forma patlaban ir tālu no optimālās.

“Šīs man pirmās olimpiskās spēles. Vēl ir kur strādāt, daudz darba,” latviešu valodā iesāk Ruslans, bet tad gan lūdz atļauju turpināt krieviski – pagaidām vēl valodas zināšanas nav tik labas, lai spētu precīzi izstāstīt notikušā detaļas. “Ir, par ko aizdomāties. Taču pozitīvas emocijas un liela pieredze, to sajutu, tāpēc – turpināšu trenēties un attīstīties. 28. vieta nav tā, uz ko cerējām, taču sanāca maz laika, lai sagatavotos, ietekmēja arī olimpiskā gaisotne, nozīmīguma sajūta,” stāsta Nakoņečnijs. Pirms spēlēm mērķus par konkrētām vietām abi ar treneri nav izvirzījuši. “Ja to sāk darīt, vispār nekas nesanāk. Taču gribējās būt desmitniekā, teikšu atklāti.”

Lūgts sīkāk pakomentēt sekmes visos pieccīņas veidos, Ruslans atzīst, ka izgāzis jau pašu sākumu. “Jau pēc rezultāta redzams – pievīla paukošana. Kaut gan domāju, ka tur pie vainas arī emocijas. Tā ir tīri tehniska disciplīna, strādāsim. Tehnisko elementu ziņā man pašam patika jāšana – kā sēdēju, kā vadīju. Izlozē gan nepaveicās, trāpījās sarežģīts zirgs, ar kuru gvatemalietim gāja vēl sliktāk. Peldēšana – viduvēja, šaušanā pieļāvu četras vai piecas kļūdas. Nav slikti, bet varu labāk. Pārsvarā viss – viduvēji, ne labākajā līmenī,” paškritisks sportists.

Par to, ka tomēr brauks uz olimpiskajām spēlēm, Nakoņečnijs uzzinājis tikai divas nedēļas pirms to sākuma: “Biju rezervists, taču trīs nedēļas pirms olimpiādes bija Eiropas čempionāts, kurā vajadzēja parādīt labu rezultātu, lai saglabātu vietu izlasē. Tāpēc akcents bija tieši uz šīm sacensībām. Šajā sezonā vispār piedalījos visos iespējamajos mačos – kurus varēja, tos visus apmeklēju. Līdz ar to nepalika laika sagatavošanās posmam – divas nedēļas un starts, divas nedēļas un atkal nākamais. Nebija laika kā citiem, piemēram, aizbraukt uz augstkalni, normāli sagatavoties, ielikt bāzi peldēšanā un paukošanā. Ja laicīgāk būtu zinājuši, ka tikšu uz olimpiskajām spēlēm, noteikti būtu likuši akcentu uz šīm sacensībām, nevis koncentrētos uz cīņu par palikšanu izlasē.” Pēc četriem gadiem Tokijā Doņeckā dzimušais un par īpašiem nopelniem pilsonību saņēmušais sportists vēlas pretendēt uz ko daudz augstāku. “Gatavošos nākamajam olimpiskajam ciklam. Noskaņojums ir, motivācija ir, arī viss nepieciešamais, lai strādātu.”

Smaids pēc mačiem nebija arī Nakoņečnija trenera Mihaila Jefremenko sejā. “Ar šādu rezultātu neesmu apmierināts. Neizdevās paukošana, sākums bija slikts, līdz ar to viņš īsti nevarēja saņemties un pieļāva diezgan daudz tehnisku kļūdu – paukošanā, arī jāšanā. Arī fiziskais stāvoklis – kā jau ziniet, uz olimpiskajām spēlēm tikām pēdējā brīdī. Viņš jau bija devies atpūtā, bet te pa divām nedēļām bija atkal jāsagatavojas. Sezona bija ļoti sarežģīta, pēdējo trīs mēnešu laikā mums bija četras sacensības. Šodien nebija iespējams parādīt savu labāko rezultātu. Peldēšanā, skriešanā – domāju, šobrīd viņš ātrāk nevar,” atzīst Jefremenko. Viņš atzīst – nebija ticības, ka tiks uz Rio, jo līdz pat 7. jūlijam Nakoņečnijs sarakstā bija tikai otrais rezervists ar nelielām izredzēm. “Ja pēc pasaules čempionāta būtu zinājuši, ka viņš brauks uz olimpiādi, braukt uz Eiropu nebūtu jēgas.”

 +13 [+] [-]

, 2016-08-21 01:58, pirms 8 gadiem
Objektīvs skatījums. Ielecot pēdējā vagonā, līdz pirmajam tik īsā laikā neaizskriesi. Gaidīsim Tokiju!

  +1 [+] [-]

, 2016-08-21 02:30, pirms 8 gadiem
Šajās spēlēs galvenais bija paukošana...nu, baigās šaubas, ka Ruslanam būs labas sekmes paukošanā...tas ir šahs ar rapieri, kas prasa augstu IQ...nu, šaubos par Nakoņečniju...bet, protams, lai strādā un veicas!

  +7 [+] [-]

, 2016-08-21 03:39, pirms 8 gadiem
Visu cieņu, ka nemeklè mūžīgās atmazkas(khe, khem...) un mācās latviešu valodu!
Slēpts komentārs: zigmārs112

  -3 [+] [-]

, 2016-08-21 10:59, pirms 8 gadiem
Lai runātu Latviešu valodā, tiešam vēl daudz darba.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Bonaqua
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-08-21 19:37, pirms 8 gadiem
Bonaqua rakstīja: Pa vairākiem gadiem Latvija varetu ari labak runat latviski un tas nav attaisnojums, ka nezināja par dalību - bija oficiāla rezervists un intrigas ap krievu dalību bija jau sen! Varēja jau tas exstra dazas nedelas trenēties
Kada izlase gan vinam bija vieta jāsaglabā?! Citu pieccīņnieku jau īpaši vairs nav. Muld
Jau tagad labāk par Kravcovu no "Saskaņas". Cik gadus Kravcovs dzīvo Latvijā?

  +6 [+] [-]

, 2016-08-21 20:00, pirms 8 gadiem
Atraduši ar par ko piesieties. Čalis cenšas. Vispār ja tu pārstāvi valsti un vēl sniedz intervijas vēlams ,lai tās ir latviski. Uzreiz nāk prātā tādi izbijuši sportiski,kā Ņiživijs,Koļinko,..ne vārda neesmu dzirējis latviski

  +1 [+] [-]

, 2016-08-21 22:25, pirms 8 gadiem
veteraans_zigurds rakstīja: Latviski runā labāk par ščerbatihu un to kohas treneri
Andruškevics latviski runā jau 15-20 gadus

     [+] [-]

, 2016-08-22 15:38, pirms 8 gadiem
Tikai nesākat viņu tagad slavēt. Katram cilvēkam, kurš dzīvo Latvijā ir jāmāk valoda.

     [+] [-]

, 2016-09-12 00:26, pirms 8 gadiem
nu, ja šajās OS uztraukums bija tas neveiksmes iemesls, tad atliek tikai gatavoties nākošajām spēlēm Tokijā. Lai veicas!