Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Amerikānietēm neliels gandarījums - bronza volejbolā

Andrejs Siliņš

Amerikānietēm neliels gandarījums - bronza volejbolā
ASV volejbolistes svin bronzas izcīnīšanu
Foto: AFP/Scanpix

ASV dāmu volejbola izlase sestdien izcīnīja bronzu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, mačā par trešo vietu četros setos ar 3-1 apspēlējot Nīderlandes volejbolistes.

Aktuālās pasaules čempiones amerikānietes vēl ne reizi nebija izcīnījušas olimpisko spēļu zeltu un šī šķita tā reize, kad tas beidzot varētu notikt. Pēc pārliecinoša snieguma grupu turnīrā (piecas uzvaras piecos mačos) ceturtdaļfinālā ASV ar 3-0 pieveica Japānu, bet pusfinālā negaidīti piecu setu kaujā piekāpās pēdējā Pasaules kausa sudraba ieguvējām serbietēm (2-3).

Tomēr amerikānietēm izdevās savākties un aizvadīt vēl vienu labu spēli, cīņā par bronzu ar rezultātu 3-1 pieveicot Nīderlandes vienību, ko reizi jau pieveica grupu turnīrā. Nīderlandietēm ceturtdaļfinālā bija izdevies uzveikt Dienvidkoreju (3-1), bet Pasaules kausa ieguvējas Ķīnas pārākums pusfinālā bija nesalaužams (1-3).

Lai gan bronzas mačā rezultāts liecina par diezgan pārliecinošu ASV uzvaru, nīderlandietes, kas olimpiskajās spēlēs piedalījās pirmo reizi kopš 1996. gada Atēnās, godam turējās visa mača garumā. Ceturtā vieta ir visu laiku augstākais sasniegums Nīderlandes sieviešu volejbolam olimpiskajās spēlēs.

Pēdējā mačā amerikānietēm rezultatīvākā ar 19 punktiem bija Kimberlija Hila, 16 pievienoja Folūka Akinradevo, bet pa 15 Rečelas Adamsas un Džordanas Larsones-Barbekas kontos. Nīderlandes labā pa 15 punktiem Lonekes Sloetjesas un Annes Buijsas kontos.

     [+] [-]

, 2016-08-21 04:09, pirms 8 gadiem
HOL pietrūka asuma un gribas spēka.

     [+] [-]

, 2016-08-21 11:49, pirms 8 gadiem
Par finālu vēl nav raksta, bet spēle bija braša!!!