Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Grigorjeva: "Sāp par nepaveikto, sapnis diemžēl nepiepildījās"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjeva: "Sāp par nepaveikto, sapnis diemžēl nepiepildījās"
Treneris Ahto Raska un Anastasija Grigorjeva
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Četrkārtējā Eiropas čempione brīvajā cīņā Anastasija Grigorjeva (26) savā facebook.com profilā publicējusi runu pēc ne pārāk labā rezultāta Rio olimpiādē. Sportiste norāda, ka ceļā uz sapni katrs pieņemtais lēmums bija pareizs, tomēr neizdevās sasniegt mērķi. Ar līdzjutēju atbalstu sāp mazāk.

Anastasija Grigorjeva: "Grūti atrast vārdus, lai izteiktu visu, ko gribētos. Šie četri gadi nebija viegli, bet tomēr bija labākie. Man sāp, protams, man sāp par nepaveikto, par to, ka mūsu kopīgais sapnis, diemžēl nepiepildījās. Es nevaru izteikt ar vārdiem, cik ļoti esmu pateicīga visiem tiem cilvēkiem, kuri izgāja šo ceļu kopā ar mani, cauri gan labiem laikiem, gan sliktiem. Un es zinu, ka katrā dienā tika nostrādāts uz 100 %, šajā ceļā katrs pieņemtais lēmums bija pareizs! Sirsnīgs paldies katram, kurš juta līdzi un atbalstīja pēc zaudējuma. Zaudējumu ir grūti pieņemt, bet ar jūsu atbalstu, tomēr sāp mazāk. Sirsnīgs paldies!"

Kā jau ziņots, pirms Rio spēlēm Anastasija Grigorjeva kotējās kā pretendente uz medaļu. Arī izloze bija pietiekami laba, lai sasniegtu mērķi. Pirmajā cīņā tika pieveikta nomināli vājākā tunisiete Heli Rabi (10:0), otrajā cīņā pērnā gada pasaules vicečempione Risako Kavai izrādījās ātrāka, veiklāka un galu galā arī meistarīgāka (2:8). Bronzas zars bija ļoti labs, lai tiktu uz pjedestāla - pirmajā cīņā pretī stājās 10 gadus vecākā poliete Monika Mihalika, bet mazajā fināla gaidīja krieviete Inna Tražukova. Diemžēl cerība uz Rio medaļu izgaisa jau bronzas pusfinālā. 2013. gada Eiropas čempionāta finālā Anastasija Grigorjeva šo polieti uzvarēja efektīgā veidā, taču Rio spēlēs 36 gadus vecā Mihalika negaidīti bija pārāka. Šoreiz astotā vieta, Londonas spēlēs mūsu cīkstone bija devītā.

Ja agrāk Grigorjevas kājas bija viņas stiprā puse, tad pēdējā laikā viņas kroņa numurs (aizķeksēšana un klupināšana) sanāk reti, tā vietā pretinieces regulāri satver daugavpilietes kāju un gūst priekšrocību. Atceramies, ka 2016. gada EČ fināla pēdējās 38 sekundēs ukrainiete Jūlija Tkača divas reizes saķēra Grigorjevas kāju un otrajā gadījumā gandrīz panāca savu, mājas čempionātā Latvijas sportistei gan izdevās uzvarēt.

Izmantotie resursi:
Anastasija Grigorjeva / facebook.com

  +1 [+] [-]

, 2016-08-20 13:18, pirms 8 gadiem
36 gados karjeras pirmā medaļa OS brīvajā cīņā, tas ir neticami, gandrīz neiespējami...

     [+] [-]

, 2016-08-20 13:45, pirms 8 gadiem
Sīkums, nav ko pārdzīvot, šogad jūs tur visi tādi švakułii aizbraukuši, izńemot Kohu

     [+] [-]

, 2016-08-20 14:34, pirms 8 gadiem
Nevajag pirms OS kladzināt tad ka būsi lielā glābēja ka pārvērtīsi koka medaļās(4.vietas Kohai un Ikauniecei) medaļā(domājams ka izcīnīsi godalgu)

Vispirms darbi un tikai pēc tam var kladzināt cik varena un lieliska esi..

  -1 [+] [-]

, 2016-08-20 14:47, pirms 8 gadiem
Anastasija vēl var piepildīt savu sapni, piedaloties vēl vismaz divās OS. Nepaveikties var pat stipram un labi sagatavotam sportistam. Bēdīgi, ka šajās OS tā gaidījās vairākiem Latvijas sportistiem, ne jau tikai Anastasijai. Nu nekas. Fani to pārdzīvos un arī sportisti tiks pāri. Būs atkal jaunas sacensības un arī spožas uzvaras. Vēlu veiksmi!

  -1 [+] [-]

, 2016-08-20 14:52, pirms 8 gadiem
Paldies Tev par ieguldīto darbu!Es lepojos kad mums ir tādi sportisti kā Anastasija!Veiksmi turpmāk!

  -1 [+] [-]

, 2016-08-20 18:09, pirms 8 gadiem
Sapņot vajag,bet par to uzvaras nedod.Jātrenējās normāli.