Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Turcijas latviete Liepa: "Olimpiskā debija bija ļoti nervoza"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Turcijas latviete Liepa: "Olimpiskā debija bija ļoti nervoza"
Lāsma Liepa
Foto: Anadolu Ajansı / aa.com.tr

Turciju pārstāvošā Riodežaneiro spēļu smaiļotāja Lāsma Liepa atzīst, ka olimpiskā debija neizdevās tik laba kā plānots. Stress traucēja rādīt labāko sniegumu, līdz ar to sanāca 18. un 21. vieta.

Stresa dēļ olimpiskā debija nesanāca tik veiksmīga kā gribētos. "Es biju tik nervoza! Startā aizmirsu visu. Man nekad nav bijis tik daudz stresa. Tas bija ļoti grūti. Ļoti interesanta pieredze, taču nevēlos to piedzīvot vēlreiz.," atklāj Lāsma Liepa (28), kura nav droša par gatavošanos 2020. gada olimpiskajām spēlēm, jo jādomā arī par ģimenes lietām.

Kā ja ziņots, 2016. gada Eiropas čempionāta 200 metru sprintā Lāsma Liepa (Turcija) pārsteidzoši ieguva zelta medaļu, kas ir Turcijas nozīmīgākā godalga šajā sporta veidā. Šī gada Latvijas olimpiādē viņa pārstāvēja Jelgavas pilsētu, izcīnot trīs zelta godalgas un vienu sudrabu.

Rio spēļu 200m sprinta distancē latviete ierindojās 18. vietā, savukārt 500m sprintā tika klasificēta 21. pozīcijā. Turcija tagad pirmoreiz piedalījās olimpiskajā smaiļošanā. "Tas bija pirmais mūsu solis olimpiskajās spēlēs. Nebija milzu solis, tas bija sākums. Tas bija pirmais solis divām valstīm. Latvijā mums jau ir vīriešu sprints, taču starp sievietēm tas nav tik populārs. Turcijā, šis sports ir jauns. Federācija tika izveidota tikai 2002. gadā, tāpēc tā ir jaunāka par manu sporta karjeru. Mēs esam kā šī sporta dzinējs. Cilvēki mani aptur uz ielas un jautā, ko es daru, jo Turcijai es esmu ļoti gara, ļoti balta un ļoti blonda Turcijai - viņi jautā, vai es esmu volejboliste vai basketboliste. Viņi pat nezina, kas ir smaiļošana."

Latvijas smaiļotājām līdz šim nav izdevies kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Pie mums apstākļi nebija tie labākie, tāpēc Lāsma Liepa izlēma doties uz Turciju. "Ar smaiļošanu sāku nodarboties 13 gadu vecumā Latvijā. Pēc trijiem gadiem tur jau ieguvu medaļas, tad sajutu, ka gribu ko vairāk, sāku trenēties nopietnāk. Latvijā ir ļoti auksti, bez ūdens mums ir seši mēneši, dažreiz pat deviņi. Tur bija grūti gūt kādus rezultātus. Pārcēlos uz Turciju, lai nodarbotos ar sportu."

Atgādinām, ka savulaik Latvijas pārstāve Lāsma Liepa starptautiskajā arēnā neizcēlās ar lieliem panākumiem. Turcijā šis ir jauns sporta veids, un tur bija nepieciešama leģionāre. 2015. gadā šī smaiļotāja pieņēma Turcijas pilsonību, saglabājot arī Latvijas pasi. Zem turku karoga pērnā gada pasaules čempionātā viņa ieguva 12. vietu 200 metros, izcīnot ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Izmantotie resursi:
canoeicf.com

     [+] [-]

, 2016-08-19 15:45, pirms 8 gadiem
Poh*j! Apēd savu kebabu un airē!

  +2 [+] [-]

, 2016-08-19 22:53, pirms 8 gadiem
Lai viņai veicas. Ar Lāsmu bija laba intervija pēdējā Sporta avīzē. Iesaku izlasīt, pirms kaut ko pārmest viņai.