Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

ASV peldētāji netika apzagti, bet gan kāvās ar benzīntanka apsargu?

Agris Suveizda

ASV peldētāji netika apzagti, bet gan kāvās ar benzīntanka apsargu?
ASV peldētāji pamet Riodežaneiro lidostas policijas iecirkni
Foto: AP/Scanpix

Lai arī Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs visas medaļas peldēšanas disciplīnās jau ir sadalītas, masu mediju un Brazīlijas varas iestāžu uzmanību turpina pievērst amerikāņu peldētāju kvartets, slaveno Raienu Lohti ieskaitot. Brazīlijas policija turpina izmeklēt iespējamās zādzības apstākļus, un ABC News rīcībā nonākusi informācija, ka peldētāji ne tikai netika apzagti, bet ka viņi tonakt sarīkoja nekārtības vietējā benzīntankā.

Brazīlijas varas iestādes apšauba zādzības notikšanu un ir liegušas amerikāņu peldētājiem pamest valsts teritoriju, kamēr viņi policijā nesniegs liecību saistībā ar notikušo. Tiesa, Lohte jau pirmdien, vēl pirms Brazīlijas tiesas lēmuma un ordera izdošanas, ar komercreisu paguva atgriezties dzimtenē, taču divi viņa bēdu brāļi Gunnars Bencs un Džeks Kongers burtiski tika izrauti no lidmašīnas un nogādāti uz pārrunām. Arī ceturtais – Džeimss Feigens – visticamāk, vēl esot Brazīlijā.

Iepriekš Lohte sarunā ar NBC sacīja, ka pieņēma uzaicinājumu doties uz pasākumu, lai atzīmētu peldēšanas sacensības beigas, un ka atpakaļceļā uz olimpisko ciematu viņu taksometru apturēja un viņus aplaupīja. "Mums pienāca klāt vairāki vīri, kuriem bija policistu žetoni. Nekādu policijas gaismu, nekā tāda, tikai policistu žetoni. Viņi pienāca mums klāt, izvilka savus šaujamieročus un pateica, lai visi guļamies zemē."

"Pārējie puiši tā arī izdarīja, bet es sākumā atteicos. Zināju, ka neesam darījuši neko sliktu, tādēļ atteicos gulties zemē. Un tad viens no vīriem paņēma savu šaujamo, noņēma drošinātāju un pielika man pie deniņiem, pavēlot tūliņ gulties zemē. Pacēlu rokas gaisā, un viņš pēc tam paņēma mūsu naudu, manu maku, taču atstāja mobilos telefonus un arī dokumentus," Lohte turpināja.

Policija gan pagaidām nav spējusi apstiprināt zādzības notikšanu – nav izdevies atrast ne notikuma aculieciniekus, ne arī taksometra šoferi. Savukārt ABC News rīcībā nonākusi informācija, ka vietējā benzīntanka novērošanas ierakstos redzams, kā viens no amerikāņu peldētājiem izgāzis tualetes durvis un kāvies ar apsargu. Šīs informācijas avots ir Brazīlijas varas iestādes.

Lai arī ASV peldētāji varētu būt snieguši nepatiesu informāciju, Riodežaneiro olimpisko spēļu preses sekretārs Mariu Andrada uzskata, ka viņiem jāpiedod nodarītais: "Mums ir jāsaprot, ka šie puiši te ieradās izpriecāties. Liksim viņus mierā. Dažreiz tiek pieņemti lēmumi, kurus vēlāk nožēlo. Viņi izpriecājās un pieļāva kļūdu. Dzīve turpinās."

Izmantotie resursi:
Ryan Lochte robbed: Mystery of Rio 2016 robbery...
Two US swimmers removed from flight in Rio -...
2016 Rio Olympics—U.S. swimmers Jack Conger,...
US Swimmer Fought With Security Guard on Night...
https://twitter.com/wyshynski/statu...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-08-18 18:24, pirms 8 gadiem
Mariu Andrada nav viņi pelnījuši žēlastību, tas nav normāli, ja paši iet dzert, un ālējas un uzbrūk apsargiem.. Un tādus mellus sadomājuši..

  +2 [+] [-]

, 2016-08-18 19:02, pirms 8 gadiem
Nesaprotu- nu pieņemsim paālējās benzīntankā. Bet kāpēc jāizdomā pasaciņa par aplaupīšanu- gan jau , ka ir tur taisnība. Iespējams, tie bija īstie policisti, kas jeņķiem ierādīja vietu par ālēšanos benzīntankā

  +4 [+] [-]

, 2016-08-18 19:11, pirms 8 gadiem
Abām pusēm taisnība. Amerikāņu sportisti piedzērušies droši vien kā parasti atkal kaut ko izdemolē un Brazīliju policija paņēma viņus pārmācīja aplaupot. Interesanti kad telefoni un dokumenti netika atņemti, tikai nauda.
Viss beigsies ar to kad lieta tiks izbeigta.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-18 19:32, pirms 8 gadiem
vai autors prasa mums,vai vinjs kavas ar bendzintanka apsargu?

  +2 [+] [-]

, 2016-08-18 20:17, pirms 8 gadiem
Ar4ers rakstīja: Tādi tie jeņķi ir - agresīvi, citu tautu un valstu necienoši subjekti.
tev pat troļļot nesanāk xD

  +3 [+] [-]

, 2016-08-18 21:44, pirms 8 gadiem
Ietupināt, vienā kamerā ar Namībijas karognesēju un otru bokseri izvarotāju.

     [+] [-]

, 2016-08-18 22:13, pirms 8 gadiem

     [+] [-]

, 2016-08-18 22:20, pirms 8 gadiem
Viņi pāli iznesa tualetes durvis. Apsargi lika samaksāt. Tie sāka kauties ar apsargu. Apsargs izvilka stroķi un izsauca policiju. Policijai viņi sāka stāstīt šīs pasakas. Lohte vēlāk paspēja aizmukt no valsts. Pārējiem tagad par meliem prasa publisku atvainošanos. + vispār tiek izskatīs jautājums par apsūdzību viltus apvainošanā noziegumā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-18 23:05, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Ir bijusi saskarsme ar jeņķiem, manuprāt pretīgāku un riebīgu nācijas neesmu redzējis. Pretīga tauta. Iedomīga, lepna, pārējie uz viņu fona ir meesli utt..
Kā vienreiz viens jeņķis ieminējās par Latviju, - Latvia is fuucking post communism country. Un tas baigi aizkāra. Galvenokārt viņi visi domā ka Latvija ir Lietuvas pilsēta un sastāv no krieviem.
līdzigi par mums domā Krievijā, ka šeit visi ir fašisti, kas krievvalodīgos ir paverdzinājuši, utt
tā ir liellvalstu demagoģija

  -1 [+] [-]

, 2016-08-18 23:41, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Ir bijusi saskarsme ar jeņķiem, manuprāt pretīgāku un riebīgu nācijas neesmu redzējis. Pretīga tauta. Iedomīga, lepna, pārējie uz viņu fona ir meesli utt..
Kā vienreiz viens jeņķis ieminējās par Latviju, - Latvia is fuucking post communism country. Un tas baigi aizkāra. Galvenokārt viņi visi domā ka Latvija ir Lietuvas pilsēta un sastāv no krieviem.
Arī man liekas, ka Vatikāns pieder pie Itālijas