Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Del Potro Rio drāmā pieveic Nadalu un finālā tiksies ar Mareju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Del Potro Rio drāmā pieveic Nadalu un finālā tiksies ar Mareju
Huans Martins Del Potro mirkli pēc iekļūšanas olimpiskajā finālā
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules pirmo numuru Novaku Džokoviču Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izslēgušais Huans Martins Del Potro Brazīlijā sakāva arī Pekinas čempionu Rafaelu Nadalu, spāni pusfinālā uzveicot ar rezultātu 5:7, 6:4, 7:6(5). Argentīnas tenisista pretinieks zelta mačā būs Londonas čempions Endijs Marejs, kuram pusfinālā ļoti viegla 6:1, 6:4 uzvara pār Kei Nišikori.

Del Potro jau mača pirmajā geimā ieguva breiku, to nokārtojot ar "forehand" uzbrukumu, kad Nadals breikbumbas izspēlē aizrāvās ar spēlēšanu uz pretinieka "backhand", bet Del Potro tika pie iespējas spēcīgi un neatvairāmi uzsist no labās puses.

Argentīnas tenisists pārsvaru izsēja sestajā geimā, kas viņam sākās ar dubultkļūdu, pēc kuras vēl divi neprecīzi sitieni, ļaujot Nadalam panākt izlīdzinājumu 3:3. Del Potro 12. geimā netika līdz taibreikam, vēlreiz zaudējot servi. Nadals divus punktus ieguva ar labiem uzbrukumiem, bet vēl divus saņēma ar Del Potro "forehand" kļūdām.

Del Potro 2. setā breiku ieguva trešajā geimā, arī šoreiz breikbumbas izspēlē nospēlējot precīzi ar savu spēcīgo "forehand" sitienu, kad bija iespēja uzbrukt "īsai" bumbiņai. Del Potro 2. setā servēja pārliecinoši, ar savu servi zaudējot tikai četrus punktus, kā rezultātā Nadalam iespēju atspēlēties nebija.

3. sets bija visaizraujošākais un dramatiskākais. Del Potro vienu breikbumbu atspēlēja otrajā geimā, Nadals divas novērsa piektajā geimā. Divi spāņa "forehand" sitieni autā, sākot devīto geimu, atvēra Del Potro durvis. Nadala neprecīza "svece" pēc tam, kad Del Potro tika klāt "dropšotam", deva argentīnietim trīs breikbumbas. Viņš realizēja otro, piespiežot Nadalu izsist autā. Del Potro ieguva 5:4 pārsvaru un iespēju servēt par uzvaru mačā.

Huans Martins nespēja izservēt maču, 10. geimā servi zaudējot "sausā". Pa vienai kļūdai no katras puses deva 0:30 deficītu. Nadals trešā punkta izspēlē teicami nospēlēja pie tīkla, iegūstot trīs breikbumbas. Del Potro ar "forehand" sitieniem stūros kontrolēja nākamā punkta izspēli, kurā uzvarēja Nadals, izceļoties ar fantastisku "forehand" apvedošo sitienu pa līniju – 5:5. Abi tenisisti pa reizei noturēja servi (Nadals no 0:40!), mača uzvarētāja noskaidrošanu atliekot uz taibreiku.

Tas sākās ar Nadala sitienu autā, Del Potro jau pirmā punkta izspēlē iegūstot minibreiku. Nadals turpinājumā trīs reizes atspēlējās – no 0:3 līdz 2:3, vēlāk no 2:5 līdz 4:5, ik reizi divus punktus pēc kārtas paņemot ar savu servi. Del Potro 10. punkta izspēlē trāpīja eisu, iegūstot divas mačbumbas, turklāt pirmā bija ar savu servi. Del Potro tobrīd bija jāpabeidz mačs, taču viņš no puskorta neizdarīja pietiekami daudz ar "forehand" uzbrukumu, un Nadals argentīnieti sodīja ar apvedošo sitienu – 6:5. Otro mačbumbu Nadalam bija iespēja atspēlēt ar savu servi, taču viņš to nespēja izdarīt, kļūdoties ar diagonālo "forehand" – bumbiņa raidīta autā, kad Del Potro atradās pretējā pusē un bija palicis skatītāja lomā.

Marejs trešajā mačā pēc kārtas ļoti viegli uzvarēja 1. setā. Iepriekšējās divās kārtās viņam šajā setā bija panākumi ar 6:1 un 6:0, vēlāk ne vien zaudējot nākamo setu, bet izšķirošajā setā nokļūstot iedzinējos ar breiku gan pret Fabio Foņīni, gan Stīvu Džonsonu.

Londonas čempions šodien iztika bez papildus seta spēlēšanas, pie viegla panākuma tiekot, lielā mērā pateicoties Nišikori nogurumam. Vakar 3. seta taibreikā izglābies no zaudējuma pret Gaelu Monfīsu, japānis šodien nebija pietiekami enerģisks, nespējot apdraudēt Mareju – Kei nebija nevienas breikbumbas. Kad viņš 2. seta piekto geimu, kurā servi zaudēja "sausā", pabeidza ar sagurušu "dropšotu" tīklā, viņa liktenis bija skaidrs.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-13 23:45, pirms 8 gadiem
Malacis
Potro priecājās jau kā čempions. Bet tā jau arī ir. Arī sudrabs šī brīža situācijā Potro ir liels panākums

     [+] [-]

, 2016-08-14 00:31, pirms 8 gadiem
Ar visām četraam par lielo vīru - Del Potro! Tādu tenisu kādu spēlē Del Potro nav spēlejis neviens ilgu laiku! Tiešām turēšu ikšķus par Potro!

     [+] [-]

, 2016-08-14 02:17, pirms 8 gadiem
Turi vai neturi tāpat uzvarēs Marejs

     [+] [-]

, 2016-08-14 07:45, pirms 8 gadiem
Ibrahimovic rakstīja: Ar visām četraam par lielo vīru - Del Potro! Tādu tenisu kādu spēlē Del Potro nav spēlejis neviens ilgu laiku! Tiešām turēšu ikšķus par Potro!
Tu jau baigi pārspīlē,bet es arī par viņu!

  +1 [+] [-]

, 2016-08-14 13:22, pirms 8 gadiem
aizermans rakstīja: Tu jau baigi pārspīlē,bet es arī par viņu!
Nu jaa, vina forehand ir vienkarsi bomba! Cerams ka murrays vinam sodien vares pienest udeni!

     [+] [-]

, 2016-08-15 02:37, pirms 8 gadiem
Skiet auzinam jau udens smelas mutē ,davaj del potro,Tu to esi pelnījis!