Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Vairāki LPF biedri izteiks neuzticību Kasparam Ponem

Agris Suveizda

Vairāki LPF biedri izteiks neuzticību Kasparam Ponem
Olimpisko spēļu debitante Aļona Ribakova
Foto: Reuters/Scanpix

Vairāki Latvijas Peldēšanas federācijas juridiskie biedri, tai skaitā lielo pašvaldību sporta skolu pārstāvji, pamatojoties uz LPF Statūtu 8.4. punktu, nolēmuši pieprasīt LPF Valdei sasaukt ārkārtas biedru sapulci, par sasaukšanas iemeslu nosakot neuzticības izteikšanu LPF prezidentam Kasparam Ponem un LPF valdes atstādināšanu, teikts biedru paziņojumā medijiem. Piedāvājam pilnu paziņojuma saturu.

"LPF biedri aicina izskatīt LPF Valdes priekšsēdētāja Kaspara Pones rīcību un publiskajā telpā izteiktos komentārus, kas ir ne vien radījuši plašu sabiedrības, mediju un sportu pārraugošo organizāciju uzmanību, bet arī būtiski grāvuši LPF tēlu, uzticamību federācijai kopumā kā biedru vidū, tā arī plašākā sabiedrībā. LPF biedri distancējas no LPF prezidenta Kaspara Pones pēdējo dienu izteikumiem un krasi nosoda gan šos izteikumus, gan Pones rīcību, pieņemot lēmumu par savu došanos uz Olimpiskajām spēlēm, neizrunājot šo situāciju un neiepazīstinot ar visiem lietas apstākļiem LPF Treneru komiteju un pārējos biedrus.

Vēstulē tiek pausts viedoklis, ka LPF ir kļuvusi par autoritatīvu, vienas personas kontrolētu organizāciju, kuras darbība neatbilst labas pārvaldības, atklātības, taisnīguma un demokrātijas principiem. Vēstules iesniedzēji uzskata, ka LPF prezidents, vadot LPF darbu un pieņemot lēmumus, nav rīkojies atbilstoši LPF kā sabiedriskas organizācijas mērķiem un tās biedru interesēm. Vēstuli par ārkārtas biedru sapulces sasaukšanu un neuzticības izteikšanu LPF prezidentam Kasparam Ponem ir parakstījuši Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas, Jūrmalas Sporta skolas, Bērnu un Jaunatnes sporta skolas “Rīdzene”, Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes Sporta
skolas “Spars”, biedrības “Rīgas Ķīpsalas peldēšanas klubs”, sporta kluba “Delfīns”, biedrības “Latgales Peldēšanas centrs”, SIA RTU Ķīpsalas peldbaseina, biedrības “Panākums”, Ādažu novada domes pārstāvji. Tāpat savu atbalstu šim aicinājumam ir izteikuši arī citu LPF juridisko biedru pārstāvji.

Vēstule Latvijas Peldēšanas federācijai, LPF prezidentam Kasparam Ponem un pārējiem LPF Juridiskajiem biedriem tiks oficiāli nosūtīta pirmdien, 15. augustā. LPF biedri apņemas arī turpmāk informēt sabiedrību par pieņemtajiem lēmumiem, kā arī izvērtēs nepieciešamību aicināt piedalīties LPF ārkārtas kopsapulcē Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta, Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvjus," teikts paziņojumā.

  +4 [+] [-]

, 2016-08-12 19:58, pirms 8 gadiem
- Aizdosi piečuku līdz algai?
- Nē, Pone, es tev vairs neuzticos.
Slēpts komentārs: janijs56

  +2 [+] [-]

, 2016-08-12 21:37, pirms 8 gadiem
janijs56 rakstīja: Ko var cepties? Vai ja būtu braucis treneris tad tā jaunkundze būtu ne 27. bet 24. vietā, baigā starpība. Un ja Latvijas rekordu uzstādītu ieņemot pēdējo vietu? Tad vajadzētu 5 euro maksāt?
Pēc tavas loģikas sanāk, ka tad jau vispār peldētājiem nevajadzētu braukt. Tā pat augstas vietas nespīd ne ar treneriem, ne bez viņiem. Būtu tā vietā Pone labāk uz Rio sievu ar bērniem paņēmis līdzi.

     [+] [-]

, 2016-08-12 23:01, pirms 8 gadiem
Gaidam Pones atbildes vēstuli - kāda demokrātija, es esmu labākais kas jums bijis, jūs esat totālas nulles, bez manis Latvijā vairs neviens pat peldēt neiemācīsies, sirdi un dvēseli jums atdevu nepateicīgie suņi, vai tiešām es nabadziņš nebiju pelnījis reizi mūžā apskatīt pasauli u.t.t.

     [+] [-]

, 2016-08-12 23:16, pirms 8 gadiem
>>janijs56
Tad sanāk, ka treneris nebija pelnījis braukt uz Rio, bet Pone gan? Tikai tāpēc, ka ir federācijas prezidents?!
Var manīt, ka daudziem, īpaši jaunāko paaudžu pārstāvjiem, ētika kā tāda ir dziļi pie dyrsas.

     [+] [-]

, 2016-08-12 23:22, pirms 8 gadiem
Kas ir Pone?...tas prezidenta amats ir sabiedrisks pienākums? ...ar ko viņš pelna iztiku? ...cik daudz naudas tieši Pone ir piesaistījis peldēšanai? ..
Ja ,piemēram, Pone no saviem personīgiem vai savas firmas līdzekļiem peldēšanas federācijai ziedo ,teiksim, 100k €- tad varbūt var arī braukt uz Rio?
Bet ja pats peldēšanas federācijai nav ziedojis, bet tērē budžeta naudu, tad gan jàpadzen..