Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Atstādinātā prezidente nevēlas būt Rio spēļu pelnrušķīte

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Atstādinātā prezidente nevēlas būt Rio spēļu pelnrušķīte
SOK prezidents Tomass Bahs un Brazīlijas prezidente Dilma Rusefa (2014)
Foto: rio2016.com

Atstādinātā Brazīlijas prezidente Dilma Rusefa nesen atteicās piedalīties Riodežaneiro olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. Agrāk viņa bija "karaliene", bet tagad viņu aicina kā "pelnrušķīti".

Kā jūs skaidrojat savu atteikšanos piedalīties Rio spēļu atklāšanas ceremonijā? "Iedomājaties, jūs gatavojaties rīkot balli, strādājat gadiem, visu organizējat, iededzat gaismas, saaicināt presi. Bet balles dienā kāds ierodas, ieņem jūsu vietu un pārņem jūsu balli. Šajā stāstā par spēlēm es esmu pelnrušķīte. Viņi uzaicina viņu uz balli, bet viņai tā būs jāatstāj agri, viņa dzīvo pelnos," situāciju iekrāso Dilma Rusefa.

Kā zināms, Lielais sporta notikums sakrīt ar Brazīlijas smagāko recesiju kopš 1930. gada un politisko krīzi. Brazīlijas Senāts maijā atstādināja prezidenti Dilmu Rusefu, apsūdzot viņu manipulācijās ar valsts līdzekļiem, lai slēptu patieso ekonomisko situāciju viņas vēlēšanu kampaņas laikā pirms diviem gadiem. 180 dienu impīčmenta procesa laikā līdzšinējais viceprezidents Mišels Temers darbojas kā pagaidu prezidents. Rusefa tieši šo cilvēku vaino sazvērestībā, kuras dēļ viņai nācās paiet malā.

Atgādinām, ka 6. augustā plkst. 2.00 Riodežaneiro olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Latvijas valdību pārstāvēs aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis. 1992. gada Barselonas olimpisko spēļu atklāšanā toreizējais svarcēlājs bija pirmais mūsu sportists, kurš pēc valsts neatkarības atjaunošanas nesa Latvijas karogu vasaras olimpiādē.

Izmantotie resursi:
DPA / elmundo.es

     [+] [-]

, 2016-08-04 18:21, pirms 8 gadiem
Shitaa korumpeetaa govs tik daudz skaades nodarijusi Rio iedzivotajiem.