Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1404, Did:0, useCase: 3

Nike Riga Run treniņi tiek papildināti ar iešanas disciplīnu

Pieaugot dalībnieku interesei par sporta labdarības pasākuma Nike Riga Run bezmaksas treniņiem, no 13.jūnija treneru sastāvam Mežaparkā pievienosies Roberts Radičuks ar treniņu programmu iešanā (power walking, slow running), piedāvājot iespēju pasākumam sagatavoties arī tiem cilvēkiem, kuri ar sportu sākuši nodarboties nesen.

Palielinoties dalībnieku interesei par treniņiem, sporta labdarības pasākuma Nike Riga Run organizatori piesaistījuši atsevišķu treneri visiem iešanas vai lēna skrējiena piekritējiem. Iešanas treniņu apmeklētāji ir aicināti piedalīties 18. augustā notiekošajā Nike Riga Run 10 km skrējienā, tāpēc par iešanas nodarbību treneri piesaistīts pieredzējušais nūjošanas instruktors, fitnesa treneris un Brīvdabas Sporta Kluba nodarbību vadītājs Roberts Radičuks:
„Nike Riga Run treniņu ietvaros dalībniekiem piedāvāšu zemas un vidējas intensitātes nodarbības vispārējam tonusam un labam noskaņojumam. Kāpēc "lēns skrējiens": šī nebūs īsta skriešanas nodarbība, jo mērķi ir citi - šajā nodarbībā iesim, veiksim vingrinājumus, mazliet paskriesim - tā, lai gūtu drošu un efektīvu slodzi. Nodarbības būs piemērotas gan iesācējiem, gan pieredzējušiem sportistiem: iesācējiem nodarbība palīdzēs sagatavoties intensīvākiem treniņiem, bet pieredzējušiem sportistiem - slodzes dažādošanai”.
Dalība iešanas disciplīnā ir iespēja ikvienam sacensību dalībniekam, kurš nesen sācis nodarboties ar sportu vai vēl nejūtas pārliecināts par saviem spēkiem, veikt 10 km distanci, kā arī ar savu dalību palīdzēt bērniem no Ziedot.lv projekta „Mazajām sirsniņām” – bērniem ar kustību traucējumiem. Ar Nike Riga Run starpniecību minētajam projektam trīs gadu laikā saziedoti vairāk kā Ls 40 000, ļaujot vairāk kā 30 bērniem ar kustību traucējumiem spert plašu soli pretī pilnvērtīgākai dzīvei.
Nike Riga Run treniņi jau tradicionāli notiek katru vasaru Mežaparkā ar mērķi ikvienu pasākuma dalībnieku sagatavot kādai no četrām sacensību disciplīnām: skriešanai, nūjošanai/iešanai, skrituļslidošanai un rollerslēpošanai. Šogad dalībai treniņos ir atsaukušies ļoti liels skaits sporta entuziastu, uz katru nodarbību pulcējot vidēji 500 apmeklētājus. Katru otrdienu un ceturtdienu plkst. 19.00 treniņi notiek Mežaparkā. Savukārt pirmdienās Uzvaras parkā plkst. 18.30 visiem Pārdaugavas iedzīvotājiem ir iespēja trenēties Nike Riga Run skriešanas treniņos.

Papildus informācja
Nike Riga Run ir lielākais sporta labdarības pasākums Latvijā, kur visi ieņēmumi no dalības maksām tiek novirzīti labdarībai – organizācijas Ziedot.lv projektam Mazajām sirsniņām. Pasākuma sauklis “Palīdzi skrienot!” vislabāk raksturo Nike Riga Run ideju: piedaloties palīdzēt sev, rūpējoties par savu veselību, tajā pašā laikā sniedzot atbalstu bērniem, kam liegts kustību prieks. Plašāka informācija par Nike Riga Run pieejama interneta vietnē Jaunumi