Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1404, Did:0, useCase: 3

“Nike Riga Run” rīko savu Puzles staciju un iesilda "ZZ Čempionāts 2012" pusfināla dalībniekus

Jānis Pārums

“Nike Riga Run” komanda piedalīsies Latvijas lielākajās sporta un prāta spēlēs skolēniem – ZZ Čempionāts 2012, kas 10. aprīlī uzsāks savu pusfinālu tūri pa visu Latviju. Katrā no sacensību posmiem “Nike Training Club” treneri Ralfs Upmanis un Marta Kešāne pirms katras vecuma grupas starta iesildīs dalībniekus startam. Atsevišķi ir izveidota arī “Nike Riga Run” Puzles stacija, kurā ikviena komanda varēs pārbaudīt savu veiklību.

ZZ Čempionāts 2012 pirmais pusfināls notiks Dobelē, taču kopumā sacensības notiks desmit Latvijas pilsētās un piedalīsies 200 klases katrā vecuma grupā. Labākie tiks noskaidroti 4.-5. klašu, 6.-8. klašu un 10.-11. klašu ieskaitē. “Nike Riga Run” komanda šogad iesaistījusies ZZ Čempionāts 2012 pasākumos, tā izstrādāto skolēnu sportiskā koncepta dēļ.

“Esam gandarīti par izveidoto sadarbību ar ZZ Čempionāts 2012. Tā galvenais mērķis mums ir saistošs un vienojošs – uzrunāt skolēnus un veicināt viņos vēlmi izvēlēties veselīgāku, sportiskāku dzīvesveidu. Paši šo ceļu esam uzsākuši ar mūsu izstrādāto skolu projektu, kura ietvaros kā “Nike Riga Run” komanda viesojamies Latvijas skolās un iepazīstinām ar izstrādāto vingrinājumu programmu, "Swedbank" skolēnu stafeti un nesen izdoto rokasgrāmatu. Arī ZZ Čempionāts 2012 ir lieliska izdevība atraktīvā veidā padarīt jauniešus aktīvākus, tātad – dot iespēju veidot savu dzīvi labāku un kvalitatīvāku,” sacīja “Nike Riga Run” pasākuma koordinators Kaspars Jēkobsons.

ZZ Čempionātā 2012 katras vecuma grupas dalībnieki pirms starta veiks iesildīšanās vingrinājumus "Nike Training Club" treneru Ralfa Upmaņa un Martas Kešānes vadībā. Viņi izmantos inovatīvo treniņu programmu no "Nike Riga Run" skolu rokasgrāmatas, kas izveidota ar "Swedbank" atbalstu. Savukārt pirmoreiz būs izveidota "Nike Riga Run" Puzles stacija, kurā komandas varēs sacensties puzles salikšanas sacensībā, un katras vecuma grupas labākajiem kā balva tiks skriešanas dienasgrāmata. Tāpat interesenti varēs veikt "Nike" pēdas testu, kas ļaus ikvienam piemeklēt ikdienā piemērotākos skriešanas apavus. Kā arī pasākuma laikā varēs pieteikties startam lielākajam sporta labdarības pasākumam - "Nike Riga Run 2012", kas notiks 26. augustā Mežaparkā. Reģistrācija dalībā "Swedbank" skolu stafetes disciplīnā būs bez maksas. Sacensības notiks divās vecuma grupās - 7.-9. klašu un 10.-12. klašu grupās, bet galvenā balva būs sporta inventārs savai skolai 500 latu apmērā no "Swedbank".

Katrā ZZ Čempionāts pusfinālā par mūziku un enerģijas lādiņu rūpēsies radio 101 dīdžeji, savus priekšnesumus demonstrēs arī Latvijas Zelta Talantu 2012 pusfinālisti un finālisti, kā arī skolēnus priecēs vēl daudzi citi pārsteigumi.

ZZ Čempionāts pusfināla tūre sāksies no 10. aprīļa līdz 3. maijam sacensībās Dobelē, Ogrē, Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā, Valmierā, Jēkabpilī, Madonā, Ventspilī un Kuldīgā. Pusfinālu dalībnieku saraksts, kā arī viss tūres grafiks ir pieejams čempionāta mājaslapā www.zzčempionats.lv. Lielais fināls notiks 26. maijā Rīgā, Esplanādē, kur tiks uzaicinātas 90 klases, kas būs uzrādījušas labākos rezultātus pusfinālos, kā arī 18 klases no Online ZZ Čempionāta. Kopā par uzvaru cīnīsies 108 klases no visas Latvijas.

Papildus informācija:

"Nike Riga Run" skolu projekts tapis, pateicoties “Swedbank” iniciatīvai, sadarbojoties ar "Nike", "Sportland", "Rimi" un Latvijas Olimpiskajai komitejai. Tā ietvaros izveidota rokasgrāmata sporta skolotājiem ar inovatīvu treniņu programmu, kuru var izmantot sporta stundās, veicinot bērnu un jauniešu vispārējo fizisko sagatavotību. Kā noslēgums paredzēts "Nike Riga Run 2012" sporta labdarības pasākums, kurā skolēni tiks aicināti startēt "Swedbank" skolu stafetē, cīnoties par sportiskākās komandas titulu.

“Nike Riga Run” ir vienīgais liela mēroga sporta pasākums Latvijā, kur pilnībā visi ieņēmumi no dalības maksām tiek novirzīti labdarībai – organizācijas “Ziedot.lv” projektam “Mazajām sirsniņām”. Pasākuma sauklis “Palīdzi skrienot!” vislabāk raksturo “Nike Riga Run” ideju: piedaloties palīdzēt sev, rūpējoties par savu veselību, tajā pašā laikā sniedzot atbalstu bērniem, kam liegts kustību prieks. 2010. gadā “Nike Riga Run” savāca 5 540 latu, sniedzot atbalstu astoņiem bērniem, 2011. gadā – 14 383 lati, kas palīdzēja atgūt veselību 14 bērniem.

Plašāka informācija par “Nike Riga Run” gaidāmo pasākumu ir pieejama interneta vietnē
Aktualitātes

Informāciju sagatavoja:
“Nike Riga Run” pasākumu koordinators Kaspars Jēkabsons