Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1404, Did:0, useCase: 3

"Nike Riga Run" notiks pilsētas svētku ietvaros

"Nike Riga Run" notiks pilsētas svētku ietvaros
Publicitātes foto

Augustā, kā ierasts, Rīga svin savu dzimšanas dienu, piedāvājot dažāda veida aktivitātes rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Šogad svētku programma ir papildināta ar vienu no nozīmīgākajiem sporta notikumiem Latvijā – sporta labdarības pasākumu "Nike Riga Run", kas notiks svētdien, 18.augustā Mežaparkā.

"Nike Riga Run" četru gadu laikā kļuvis par Baltijā vērienīgāko sporta labdarības pasākumu, pulcējot aizvien lielāku dalībnieku skaitu, kuru dalības maksa kalpo kā ziedojums projektam „Mazajām sirsniņām”. Ar minētā projekta starpniecību un fonda „Ziedot.lv” atbalstu četru gadu laikā tikusi sniegta palīdzība vairāk nekā 30 bērniem ar kustību un sirdsdarbības traucējumiem.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna, komentējot "Nike Riga Run" iekļaušanu Rīgas svētku programmā, uzsver pieaugošo sporta nozīmi katra rīdzinieka ikdienā: „Ik gadu Rīgas ielās un parkos arvien vairāk var sastapt skrējējus, nūjotājus un skrituļotājus. Tas nozīmē, ka pieaug to rīdzinieku skaits, kuriem aktīvs un kustīgs dzīvesveids kļūst par tikpat pašsaprotamu un ikdienišķu lietu, kā personīgā higiēna. Līdztekus individuālajām sporta aktivitātēm, pozitīvas emocijas un milzīgu gandarījumu sniedz sportošana visiem kopā – kā Rīgas ielās, tā arī Mežaparkā "Nike Riga Run" labdarības sporta pasākumā. Tāpēc aicinām ikvienu piedalīties un sportot sev, savai pilsētai Rīgai, kā arī gūt prieku, palīdzot citiem!”

"Nike Riga Run" piedāvā dažādas sportiskas disciplīnas visām vecuma grupām. Pašiem mazākajiem ģimenes locekļiem ir iespēja piedalīties bērnu skrējienā vai skrituļslidojumā (200-500 m distance), pusaudži var pieteikt savu klasi vai skolu 4 x 2,5 km skolu stafetes skrējienam, savukārt visi pārējie var izvēlēties kādu no 10 km distancēm – skriešanā, nūjošanā/ iešanā, skrituļslidošanā vai rollerslēpošanā. Būtiski, ka šogad "Nike Riga Run" programma papildināta ar iešanas disciplīnu, lai pasākumā varētu piedalīties ikviens - arī visi tie, kuri nejūtas pārliecināti par savām sportiskajām spējām, lai sacenstos kādā no ātruma disciplīnām. Ikvienam 10 km distances dalībniekam ir iespēja izvēlēties startēt sacensībās ar vai bez laika kontroles.

Gatavošanās "Nike Riga Run" tika uzsākta jau maijā ar bezmaksas treniņiem Mežparkā un Uzvaras parkā. Arī šogad katram treniņa dalībniekam, apmeklējot 15 treniņus, ir iespēja saņemt bezmaksas jūras ceļojumu no Tallink. "Vienu Nike Riga Run" bezmaksas treniņu šajā gadā vidēji apmeklē ap 500 interesentu.

Jūlija vidū, tika organizēts īpašais Oranžais treniņš, kurā ikviens dalībnieks, atsaucoties uz Swedbank aicinājumu, varēja nodot mazlietotu sporta apģērbu un ekipējumu, kas nonāca maznodrošinātu ģimeņu īpašumā.

Nike Riga Run ir lielākais sporta labdarības pasākums Latvijā, kur visi ieņēmumi no dalības maksām tiek novirzīti labdarībai – organizācijas Ziedot.lv projektam Mazajām sirsniņām. Pasākuma sauklis “Palīdzi skrienot!” vislabāk raksturo Nike Riga Run ideju: piedaloties palīdzēt sev, rūpējoties par savu veselību, tajā pašā laikā sniedzot atbalstu bērniem, kam liegts kustību prieks. Projekta ietvaros kopā četros gados savākti 40 000 LVL. Plašāka informācija par Nike Riga Run gaidāmo pasākumu ir pieejama interneta vietnē Jaunumi

Informāciju sagatavoja:
Līga Brakovska