Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2257, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Rīgas čempioni orientēšanās sportā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Noskaidroti Rīgas čempioni orientēšanās sportā
CPSS/Meridiāns/Pārgauja komanda
Foto: LOF

Pagājušajā nedēļas nogalē Baldones apkārtnē notika Rīgas čempionāts orientēšanās sportā individuālajās un stafešu sacensībās. Par Rīgas čempioniem kļuva Kristīne Bertuka, Jānis Krūmiņš, kā arī CPSS/Meridiāns/Pārgauja un OK Kāpa stafešu komandas.

Individuālajās sacensībās startēja vairāk nekā 400 dalībnieki, kas visās grupās, izņemot eliti, sacentās garajā distancē. Ātrākajiem sportistiem saspringtā sacensību kalendāra dēļ tika piedāvātas vidējās distances.

Sieviešu elitē par uzvaru cīnījās Kristīne Bertuka (CPSS/Meridiāns/Pārgauja) un Elizabete Blūmentāle (Ozons/RSP), taču augstāku tempu un precīzāku orientēšanos distances beigu daļā parādīja K.Bertuka, kura 4,9km garo distanci pa Baldonei raksturīgo skarbo apvidu veica pa 47:06, kas bija par 4:17 ātrāk nekā konkurentes Blūmentāles rezultāts. Trešajā vietā ierindojās vēl viena Ozons/RSP pārstāve Madara Brice.

"Jau distances pirmajā daļā ļoti nopriecājos, ka elites grupām organizatori bija sarūpējuši vidējo distanci, nevis garo. Kopumā apvidus man likās ļoti lēns un grūti skrienams. Kontrolpunktu rajonos kļūdas īpaši nepieļāvu, jo, brienot pa brikšņiem, bija laiks kārtīgi pētīt karti,” par distanci stāstīja Bertuka.

Vīriešu elitē favorīta statusu apliecināja Jānis Krūmiņš (SK Briksnis), kurš 6,2km garo distanci veica pa 36:54, pārliecinoši pārspējot visus konkurentus. Otrajā vietā ierindojās Guntis Māliņš (Kāpa OK), atpaliekot teju trīs minūtes, bet trešajā vietā finišēja Ivars Žagars (Ozons), atpaliekot astoņas minūtes.

“RČ distanci biju noskaņojies skriet gana labā tempā, un, protams, kā vienmēr, maksimāli precīzi. Lai gan maksimālu jaudu neizdevās attīstīt, uz ko norāda arī vidējais pulss distancē 153, no tehniskā viedokļa distanci veicu praktiski ideāli. Kopā kļūdās varētu "sakasīt" labi ja kādas 30-40 sekundes,” apmierināts ar trasē paveikto bija Krūmiņš.

Stafešu sacensības, kas šoreiz notika sen neizmantotā apvidū pie Zvirgzdes, izdevās patiesi aizraujošas.

Vīriešu elitē uzvaru izcīnīja OK Kāpa orientieristi Guntis Māliņš, Ainārs Lupiķis un Uldis Upītis. Pēdējā etapā juniors U.Upītis spēja noturēties priekšā IK Auseklis pieredzējušajam orientieristam Mārtiņam Sirmajam. Trešo vietu izcīnīja Ogre OK/SC orientieristi.

Sieviešu elitē jau piekto gagu pēc kārtas ātrākās bija orientieristes no Cēsīm – CPSS/Meiridāns/Pārgauja kluba komanda ar Viedu Lūsu, Zandu Abzaloni un Kristīni Bertuku sastāvā. Viņas otrajā vietā atstāja SK Briksnis orientieristes, bet trešo vietu izcīnīja vēl viena CPSS/Meridiāns/Pārgauja komanda.