Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Miesniekiem" "sausais" zaudējums Baltijas Top līgā čempioniem "Vairas"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Miesniekiem" "sausais" zaudējums Baltijas Top līgā čempioniem "Vairas"
RK "Miesnieki". Foto: Zigismunds Zālmanis.

Ķekavas “Miesniekiem” šodien Baldonē Baltijas Top līgas spēlē pret Lietuvas komandu "Vairas" diemžēl neizdevās gūt punktus, līdz ar to piedzīvojot "sauso" zaudējumu pēdējo divu gadu čempioniem.

Iepriekš ziņojām, ka šīs sezonas vadošais Latvijas regbija klubs “Baltic XL/Livonia” sestdien Baltijas Top līgas spēlē savās mājās Upesciemā ļoti spraigā spēlē un dramatiskā izskaņā, esot vadībā piecas minūtes līdz spēles beigām, tomēr pēdējās minūtēs ielaida piezemējumu un līdz ar to piekāpās Šauļu “Baltrex”. Līdz ar to šogad pēdējo divu gadu Baltijas Top līgas vicečempionu duelī virsroku ņēma lietuvieši.

Abiem Latvijas klubiem šīs nedēļas nogales mājas spēles bija pēdējā iespēja pacīnīties par vietu pamatturnīra labāko četriniekā un ceļazīmi uz pusfinālu. Pēc piedzīvotajiem zaudējumiem gandrīz droši, ka šīs sezonas čempionāta medaļu sadale izslēgšanas turnīrā notiks bez Latvijas komandu piedalīšanās. "Livonia" var cerēt vienīgi, ka tiks atcelts tehniskais zaudējums pret Šauļu komandu.

Ķekavas “Miesnieku” un pašreizējo Baltijas čempionu Šauļu “Vairas-Kalvis-Jupoja” spēles pirmā puslaika pirmā daļa pagāja cīņā par iniciatīvu galvenokārt laukuma vidusdaļā, bet tad viesi piecu minūšu laikā iekrāja 15 punktus un īsi pirms pārtraukuma izdarīja vēl vienu piezemējumu (0:20).

Otrā puslaika pirmajās 19 minūtēs lietuvieši starpību palielināja vēl par 10 punktiem, un faktiski vienīgā intriga, kas palika, bija – vai tiešām “Miesnieki” otro Baltijas līgas maču pēc kārtas paliks “sausā”. Tā arī notika, un bez gūtiem punktiem turnīrā viņi ir jau trīs stundas un “uz nulles” arī turnīra tabulā – 0:40

Tabulā Latvijas klubi ieņem divas pēdējās vietas – sesto un septīto. Nākamās nedēļas nogalē ķekavieši Šauļos viesosies pie “Baltrex/Šiauliai” kluba, bet livonieši savu pamatturnīra pēdējo maču aizvadīs Viļņā pret “Geležinis vilkas”.

Izmantotie resursi:
Rīgas apriņķa portāls