Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

U18 meitenes Eiropas čempionātu sāk ar trim neveiksmēm

Ints Megnis
Ints Megnis

U18 meitenes Eiropas čempionātu sāk ar trim neveiksmēm
Eiropas U18 čempionāta kapteiņu kopbilde. Foto: Rugby Europe

Latvijas U18 meiteņu izlase regbijā-7 sestdien Polijas pilsētā Jarocinā ar trim neveiksmēm sāka Eiropas čempionātu. Pārliecinoši tika zaudēts regbija lielvalstīm Skotijai un Īrijai, bet cīņā pret Gruziju neizdevās noturēt pirmajā puslaikā iegūto vadību.

Turnīrs Latvijai, kuras vairākām spēlētājām pagaidām vēl ir ļoti maza pieredze regbijā, sākās ar maču pret Skotiju, kurā tika ciesta neveiksme ar 5:48 (0:24), katrā puslaikā ielaižot pa četriem piezemējumiem. Latvijai vienīgos punktus pēc individuāla skrējiena pirmā puslaika beigās ienesa Krista Vītola.

Kā uzsvēra Latvijas izlases galvenais treneris Uldis Bautris, Latvijas izlase ar katru brīdi paliek arvien labāka un tas izpaudās jau otrajā spēlē pret Īriju, kas pirms turnīra tika uzskatīta par potenciāli stiprāku nekā Skotija – mūsu meitenes vēlreiz zaudēja, bet deficīts bija mazāks - 5:34 (5:14) - un arī sniegums labāks.

Kaut mača pret īrietēm Latvija sākumā ielaida divus piezemējumus, pirmā puslaika beigās pretiniecēm pēc pārkāpuma pret Patrīciju Paulu Mūrnieci tika piešķirta dzeltenā kartīte un to ātri izmantoja Vītola, kura ar vēl vienu individuālu skrējienu pietuvojās līdz 5:14, šādam rezultātam esot pēc septiņām spēlētām minūtēm. Otrajā puslaikā gan Īrija spēja saraustīt Latvijas aizsardzību un ienesa četrus piezemējumus, bet mačā kopā tika ielaisti par diviem piezemējumiem mazāk nekā pāris stundu iepriekš.

Trešajā spēlē Latvijai pretim stājās Gruzija, ko pērn, kad mūsu izlases sastāvs bija nedaudz pieredzējušāks, izdevās uzvarēt, turklāt gruzīnietes pirmajos divos mačos bija cietušas pārliecinošākas neveiksmes. Kaut lielāko daļu pirmā puslaika bumbas kontrole bija gruzīnietēm, līdz ar puslaika beigām Patrīcija Paula Mūrniece viena veiksmīgi aizskrēja no savas laukuma puses un veica piezemējumu, tomēr realizāciju no vidus viņa netrāpīja. Otrā puslaika otrajā minūtē gruzīnietes ne tikai panāca izlīdzinājumu, bet arī pārņēma vadību, turklāt atlikušajā laikā ienesa vēl divus piezemējumus un Latvija cieta neveiksmi ar rezultātu 5:21 (5:0). Pēc mača Gruzija ļāvās priekiem it kā viņas būtu uzvarējušas turnīrā.

"Pēdējā spēle mums bija iespējas uzvarēt, tomēr laukumā valdīja liels apjukums. Pirmās spēles aizvadījām kā otrais numurs un arī treniņos pārsvarā mācījāmies tieši aizsardzību, bet tagad vajadzēja spēlēt uzbrukumā, ko meitenes vēl tik labi nebija apguvušas. Līdz ar to visu laiku tika pieņemti nepareizi lēmumi un nospēlējām ļoti slikti. Tomēr kopumā mūsu rezultāti bija diezgan cienījami, citas komandas ielaida pat vairāk par 50 punktiem," saka Bautris. "Mūsu nākamā pretiniece Beļģija arī ir stipra. Ceram, ka izdosies uzvarēt Gruziju, ja mums rīt vajadzēs ar to vēlreiz spēlēt."

"Tomēr jebkurā gadījumā liels paldies meitenēm par darba apjomu, ko viņas izdarījušas. Debitantes Paula Jēkabsone un Laura Zeļģe spēlēja daudz, cepuri nost. Mazāk spēles laika sanāca vienīgi Ilgai Zvaigznei," stāsta treneris. "Nedaudz vairāk gaidīju no pieredzējušākajām meitenēm, bet arī viņām ir problēmas ar lēmumu pareizu pieņemšanu. Tas viss nāks laika gaitā, šajā turnīrā iegūstam milzīgu pieredzi."

Noslēdzošās trīs spēles Latvijai gaidāmas svētdien, dienu sākot ar ceturtdaļfināla maču par 9.-16. vietu pret Beļģiju, kas šodien zaudēja Velsai un Anglijai, bet uzvarēja Ukrainu. Visas turnīra spēles tiešraidē iespējams vērot Welcome to Rugby Europe TV | Rugby Europe

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija