Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande uzvar 2023. gada Regbija čempionātā

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlande uzvar 2023. gada Regbija čempionātā
Foto:AFP/Scanpix

Ar 31:7 pārspējot Austrālijas valstsvienību, Jaunzēlandes regbija izlase tika pie trešās uzvaras trijās 2023. gada Regbija čempionāta spēlēs, kas tai garantēja uzvaru arī visā turnīrā.

Gatavojoties 2023. gada Pasaules kausam regbijā vadošās izlases aizvada testu mačus, bet dienvidu puslodes četras spēcīgākās komandas izspēlē ierasto Regbija čempionātu. Tiesa, ja parasti tas ir divu apļu turnīrs, PK gados komandas viena ar otru tiekas tikai pa reizei.

Citus gadus tas ir atnesis pārsteigumus, taču šoreiz par tiem nav jārunā, lai gan, no otras puses skatoties, tik pārliecinošs "All Blacks" sniegums pirms turnīra netika prognozēts.

Tikuši galā vispirms ar Argentīnu (41:12), bet tad arī ar DĀR (35:20), Aiena Fostera vīri šodien tikās ar saviem principiālajiem pretiniekiem, kaimiņiem, Austrāliju. Eļļu ugunī pirms mača pielēja "Valabiju" galvenais treneris Edijs Džonss, kurš pirms spēles bija diezgan daiļrunīgs, sakot, ka pēc šī mača "Jaunzēlandes ekonomika cietīs", tā gan uzsverot "All Blacks" nozīmi sabiedrības dzīvē, gan to, ka austrālieši savstarpējā mačā plāno uzvarēt.

Visdrīzāk, ka šī runa vairāk bija adresēta pašiem Austrālijas regbistiem, kuri bija piekāpušies gan DĀR izlasei (12:43), gan Argentīnai (31:34), kas nozīmēja, ka tikai uzvara pret Jaunzēlandi viņiem ļaus izvairīties no pēdējās vietas turnīrā.

Uzvara netika izcīnīta, jo jau no pirmajām spēles minūtēm Jaunzēlande ņēma mača grožus savās rokās, Šenons Frizels guva piezemējumu un, lai arī tūlītējs turpinājums no viesiem nesekoja, otrajā puslaikā viņi izdarīja visu, lai vismaz Melburnas krogos svinības nenotiktu un pilsētas ekonomika noteikti netiktu pabalstīta. "All Blacks" uzvarēja ar 38:7 un garantēja pirmo vietu.

Savukārt dienas otrajā spēlē Dienvidāfrikas Republikas izlase izdarīja pietiekoši, lai noslāpētu Argentīnas pēdējo minūšu izrāvienu un izcīnīja panākumu ar 22:21, kas viņiem deva otro vietu kopvērtējuma tabulā.

Lai arī 2023. gada Regbija čempionāts ir beidzies un vietas sadalītas, komandas turpinās spēlēt savā starpā, 5. augustā šādos pašos pāros kā šodien tiekoties atkārtoti, taču jau kā parastā pārbaudes spēlē.

Tāpat 25. augustā jau Londonā, Tvikenhemas stadionā, Jaunzēlande aizvadīs maču pret DĀR komandu.

2023. gada Regbija čempionāts

#KomandaSUNZP
1.Jaunzēlande330014
2.DĀR32019
3.Argentīna31025
4.Austrālija30031