Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausā regbijā-7 sievietēm uzvar "Selena", "Livonia" šoreiz iegūst 3. vietu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas kausā regbijā-7 sievietēm uzvar "Selena", "Livonia" šoreiz iegūst 3. vietu
Foto: RK "Livonia".

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgā notikušajā Latvijas kausā regbijā-7 sievietēm par uzvarētājām, kā jau to varēja sagaidīt, kļuva RK “Selena” spēlētājas. Savukārt Regbija kluba “Livonia” spēlētājas, saskaroties ar sarežģījumiem saistībā ar gūtajām traumām un piedzīvojot divus zaudējumus, šoreiz ieņēma trešo vietu.

Pirms četrām nedēļām Rīgas Tehniskās koledžas stadionā noslēdzās Latvijas čempionāts regbijā-7 sievietēm, kas noritēja trijās posmos un kur visu posmu kopsummā RK “Livonia” aiz favorītēm RK “Selena” ieguva otro vietu. Pagājušajā nedēļas nogalē tajā pašā Tehniskās koledžas stadionā sieviešu komandas sacentās Latvijas kausā regbijā-7. Tāpat kā pēdējā Latvija čempionāta posmā augusta beigās arī tagad piedalījās trīs komandas – RK “Livonia”, RK “Selena” un RK “Miesnieki”. Šīs ir arī pašas spēcīgākās sieviešu regbija komandas mūsu valstī.

Pirmajā spēlē “Livonia” tikās ar “Miesnieki”. Šajā duelī kā parasti izšķīrās otrās vietas liktenis. Diemžēl “Livonia” šajā spēlē pret “Miesnieki” komandu nopelnīja dzelteno kartīti, un divas spēlētājas guva nopietnas traumas. Tas ietekmēja gala iznākumu, šoreiz, lai arī ļoti līdzīgā cīņā, livonietēm tomēr piekāpjoties ar 7:15.

Otrajā spēlē livonietes ar 0:45 bez ierunām piekāpās galvenajām favorītēm RK “Selena” komandai. Šāds iznākums nav pārsteigums, jo līdzīgi lielas rezultātu starpības ar selenietēm ir bijušas arī šogad Latvijas čempionāta posmos, kā arī jāņem vērā apstākļus, kādi bija radušies pēc spēles ar “Miesnieki”. Līdz ar to vicečempionēm RK “Livonia” komandai kausā nācās samierināties ar trešo vietu.

Par labāko spēlētāju šajā kārtā tika atzīta "Selena" spēlētāja Lāsma Kronberga.

RK “Livonia” treneris Antonio Žuau de Karvalju Abreu. “Pirmo spēli pret “Miesnieki” mēs sākām ļoti labi. Tā bija grūta cīņa. Mēs parādījām labu sniegumu aizsardzībā un uzbrukumā. Mūsu komandā divas spēlētājas guva traumas un viena saņēma dzelteno kartīti. Šie apstākļi padarīja daudz grūtāku uzdevumu uzvarēt šajā spēlē,” uzsver Antonio Žuau de Karvalju Abreu.

“Spēle pret “Selenu” kā parasti bija grūta, it īpaši šoreiz, kad vadošās spēlētājas guva traumas pirmajā spēlē. Jāuzslavē meitenes, kuras devās laukumā. Spēlētājas pielika maksimālās pūlēs un parādīja lielisku attieksmi,” atzīstamus vārdus audzēknēm velta “Livonia” treneris.

“Diemžēl nespējām izcīnīt uzvaru šajā turnīrā, taču katrai komandai ir atjaunošanās posmi, kuros ir jāaug un jāmācās. Mēs turpināsim cītīgi strādāt un augt kā komanda, lai būtu vēl konkurētspējīgāka nākamajā sezonā,” norāda Dienvidāfrikas speciālists, uzslavējot arī abas pretinieku komandas par parādīto ļoti labo spēli Latvijas kausā.

     [+] [-]

, 2023-09-27 13:13, pirms 7 mēnešiem
oi meitenes
futbols, bobslejs, brīvā cīņa, biatlons, vesera mešana, ... vēl saprotams, bet regbijs meitenēm, skarbi...