Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Enisei-STM" ar bonuspunktu pārspēj "Lokomotiv"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Enisei-STM" ar bonuspunktu pārspēj "Lokomotiv"
Jurijs Baranovs (centrā), Foto:enisei-stm.ru

Latvijas regbistu pārstāvētā Krasnojarskas "Enisei-STM" aizvadītajā nedēļas nogalē tika pie savas otrās uzvaras Eiropas regbija Superkausā, ar 44:21 pārspējot Penzas "Lokomotiv".

Krasnojarskas regbija "smagā mašīna" turpina tūri pa eirokausiem bez zaudējumiem, tiesa, pagaidām ceļā uz Eiropas izcilību viņi tālāk par Penzu nav tikuši, jo abi līdzšinējie mači ir aizvadīti ar ģeogrāfiski vistuvākajiem pretiniekiem, Penzas "Lokomotiv", kas arī ir viena no Krievijas regbija Premjerlīgas komandām.

Pirms nedēļas, kad komandas spēkiem mērojās Krasnojarskā, "Enisei-STM" uzvarēja ar 22:6, bet iepriekšējās nedēļas nogalē Sibīrijas regbisti jau bija ieradušies Penzā, kur svinēja panākumu ar 44:21. Te gan jāsaka, ka laukuma saimnieki nebija labākajā sastāvā, jo "Lokomotiv" treneris Aleksandrs Januškins bija nolēmis dot iespēju tiem regbistiem, kas iepriekšējā cīņā spēlēja mazāk, tāpēc diezgan lielais rezultāts ir likumsakarīgs.

Jurijs Baranovs, kurš pašlaik ir vienīgais Latvijas regbists, kurš regulāri iziet Krasnojarskas "Enisei-STM" rindās, laukumā devās sākumsastāvā. Andris Buske vēl nav bijis iekļauts komandas sastāvā uz Superkausu, bet Uldis Saulīte starptautiskajiem mačiem nav pieteikts un šosezon vēl nav devies laukumā.

Bez šī mača Eiropas regbija Superkausā norisinājās vēl divas cīņas. Briseles "Devils" revanšējās Nīderlandes komandai "Delta" par pirmajā kārtā piedzīvoto zaudējumu – 27:14, bet Portugāles "Lusitanos" atkātoti pieveica Spānijas "Castilla y Leon Iberians" (20:13).

Jāpiebilst, ka bez sešām jau pieminētajām komandām Superkausā piedalās vēl divas, Gruzijas "Black Lion" un Izraēlu pārstāvošā Telavivas "Heat". Abas šīs komandas savu startu turnīrā piedzīvos 16. oktobrī, tiekoties savā starpā.

Krasnojarskas komandai nākošā spēle ir paredzēta teju pēc mēneša, 23. oktobrī, tiekoties ar Telavivas komandu. Jāpiebilst, ka, lai arī Izraēla nav pats tipiskākais regbija reģions un valsts izlase Pasaules reitingā ir tikai 60. vietā, "Heat" komanda "uz papīra" izskatās diezgan konkurētspējīga, jo tās sastāvā ir daudzi ārzemnieki no DĀR, Fidži, Namībijas, kā arī nesenais Anglijas izlases kandidāts un iepriekšējo sezonu Francijas "Top 14" čempionātā spēlējošais Gabriels Ibitodže.

Izmantotie resursi:
РК "Енисей-СТМ" - официальный сайт