Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Baltic XL/ Livonia" Baltijas TOP līgā tēmē uz finālu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Baltic XL/ Livonia" Baltijas TOP līgā tēmē uz finālu
Foto: RK "Livonia"/Agnis Melderis.

Latvijas regbija kluba “Livonia” pirmā komanda “Baltic XL/ Livonia” jau šajā svētdienā uzsāks Baltijas TOP līgas sacensības, kurās galvenais mērķis ir spēlēšana finālā. Uzdevums nebūs no vieglajiem, jo augustā un septembrī paralēli būs gan Baltijas TOP līgas spēles, gan Latvijas čempionāta izslēgšanas, gan Baltijas regbija čempionāta spēles.

“Baltic XL/ Livonia” pagājušās nedēļas nogalē Latvijas regbija XV čempionāta regulārajā sezonā ieņēma pirmo vietu, pēdējā spēlē pārliecinoši pieveicot savus sīvākos konkurentus “Miesnieki/ Ķekava”. Tieši Latvijas derbijs arī ieskandinās Baltic Top league, abām spēcīgākajām komandām 28. jūlijā tiekoties Baldones stadionā.

Regbija klubs "Livonia" šogad Baltijas TOP līgā izveidojusi praktiski jaunu komandu kā starptautisku projektu. Komandā būs vismaz seši leģionāri no Zviedrijas un Gruzijas - Tims Johanssons, Petters Strole Heelge, Alfreds Nordgrens, Džeks Tatu Robertsons, Pāta Zedašidze, Laša Čelidze. Šobrīd vēl nav skaidrības par Dienvidāfrikas spēlētāja Njabulo Madondo iespējamo pievienošanos komandai.

Mārcis Rullis, “Baltic XL/ Livonia” treneris: "Komandas paplašinātajā sarakstā ir 50 kandidāti, seši leģionāri, varbūt arī septītais. Komandas kodols saglabājies, klāt pienākuši un sevi jau Latvijas čempionātā apliecinājuši vairāki jaunie spēlētāji, tāpēc treneriem būs jāpalauza galva, lai izvēlētos labāko sastāvu. Runājot par leģionāriem, domāju, ka viņiem nebūs problēmu iejusties treneru shēmās un taktiskajos zīmējumos. Tas ir pāris spēļu jautājums. Tāpēc labi, ka mums otro nedēļu pēc kārtas jāspēlē ar “Miesniekiem”. Spēlētāji bijuši pie mums, viens leģionārs ir jau nospēlējis vienu spēli. Domāju, ka sarežģījumus tas neradīs," cer Rullis.

"Ja runājam par treneru gatavību, tad ir izstrādātas savas “viltības” un šajā jautājumā visam jābūt labi. Pēc pagājušās sezonas sapratām, ka krietni jāpieliek fiziskajā sagatavotībā, tāpēc pamainījām gatavošanos sezonai. Galvenais bija dabūt fiziski stiprāku sastāvu. Pagaidām pirmajās spēlēs no sastāva būs izkritis tikai Miķelis Jurēvičs, kurš “septītniekā” salauza potīti." stāsta treneris.

Gregors Gorohovskis, “Livonia” menedžeris: Uzdevums ir pjedestāls un medaļas. Apzināti veidojām komandu, kas vismaz uz papīra ir spējīga cīnīties par divām pirmajām vietām turnīrā, bet sports ir sports un to nevar prognozēt. Ārzemnieki piesaistīšana izdevusies sadarbībā ar mūsu partneriem. Galvenais treneris Nīls Džonsons palīdzēja piesaistīt jaudīgus zviedru spēlētājus, otrs ir gruzīnu treneris Gaga Gurešidze, kurš atvedis līdzi divus spēcīgus puišus no savas dzimtenes," uzsver Gorohovskis.

"Jāsaprot, ka komanda, kas spēlē Baltijas TOP līgas komanda, ir starptautiskas projekts, ko vada regbija klubs “Livonia”. Vēloties sasniegt visaugstākos mērķus, sapratām, ka ar vietējo spēlētāju resursu varētu nepietikt, tāpēc piesaistīti kvalitatīvi ārzemju spēlētāji. Ar viņiem “nošaujam uzreiz vairākus zaķus”. Viņi dod artavu gan rezultāta ziņā laukumā, gan pienesumu klubam un visam Latvijas regbijam, paaugstinot standartu tam, ar kādiem partneriem trenējamies, kā izskatāmies laukumā, cik liela konkurence ir uz vietu pamatsastāvā. Tas viss veicina vietējo spēlētāju un treneru izaugsmi Tāpat šis papildinājums dod mums iespēju konkurēt ar lietuviešiem, kas šobrīd ir solīti priekšā mums," skaidro menedžeris.

"Par pretiniekiem zinām nedaudz. Zinām, ka trīs latviešu puiši spēlēs Šauļos. Tā ir gan laba, gan slikta ziņa – labi, ka mūsu tautiešus novērtē aiz Latvijas robežām, bet sliktā ziņa, ka klubiem būtu jāpadomā, kāpēc Baltijā viņi spēlē citā komandā. Baltijas TOP līgas līmenis šaubas nerada. Tur neviena spēle nebūs viegla, arī pret “Miesniekiem” būs cita spēle. Pretinieki ir stipri, bet detalizēti vēl neesam iedziļinājušies sastāvos. Nav daudz iespēju paspiegot, bet spēkus un pretinieku varējumu vērtēsim jau turnīra gaitā."

"Iekļūšana finālā, vai medaļniekos nav viegls uzdevums, jo nevajag aizmirst, ka esam 95% amatieru projekts. Cilvēki ikdienā strādā, viņiem ir ģimenes, bērni, bet laiks, ko velta regbijam, ir viņu brīvais laiks, ko sanāk “nozagt” no ģimenēm, draugiem, atpūtas. Uzdevums nav viegls, bet “Livonia” nekad nav baidījusies no izaicinājumiem. Kluba menedžments nodrošina maksimāli labus treniņu apstākļus, augsti kvalificētus trenerus, medicīnisko aprūpi, pozitīvu sociālo vidi, daudz strādājam pie kluba vizuālā tēla un atpazīstamības, lai ir sajūta, ka puiši trenējas foršā klubā, ka klubs par viņiem rūpējas," norāda Gorohovskis.

Enzo Beltramino, “Baltic XL/ Livonia” spēlētājs: "Labi, ka mums bija spēle pret “Miesniekiem”, jo tā labi parādīja, kas mums vēl ir jāizdara pirms Baltijas TOP līgas. Esam gatavi Baltijas līgai, esam pārliecināti par spēkiem, uzticamies mūsu treneriem, treneri uzticas mums. Tas ir ļoti labi. Īsāk sakot, esam gatavi cīņām!
Koncentrējamies uz katru spēli kā uz finālu, un neskatāmies, kas ir pretī. Varbūt “Miesniekiem” būs pavisam cits sastāvs, mēs to vēl nezinām, bet mums katra spēle ir kā fināls. Un būsim gatavi mentāli šīm spēlēm," pārliecināts ir Beltramino.

"Baltijas TOP līgā fokusēsimies katrai spēlei. Neviena spēle nebūs viegla, bet mums vairāk ir jākoncentrējas savai spēlei, jāuzlabo sniegums no spēles uz spēli, lai sasniegtu mūsu mērķi. Bet katra spēle būs smaga," domā Enzo Beltramino.

Mārtiņš Rundāns, “Baltic XL/ Livonia” spēlētājs: Ziemā ieguldījām lielu darbu, strādājam pie fiziskās gatavības, tur liels paldies jāsaka trenerim Mārcim Rullim. Komanda ir tuvu savam maksimumam, bet ir vēl kur pielikt. Latvijas čempionātā pret “Miesniekiem” redzējām, ka esam galvastiesu pārāki, bet Baltijas TOP līga ir cits līmenis. Ceru, ka ieskriesimies un uz svarīgākajiem mačiem būsim gatavi par visiem 100% un gatavi uzvarēt," cerību pauž "Livonia" spēlētājs.

"Komanda mums ir pieredzējusi, un zinu, ka “Miesnieku” spēli Upesciemā esam aizmirsuši. Baltijas TOP līga ir cits un tā būs pirmā spēle turnīrā, tāpēc gribam sevi parādīt no labākās puses. Ceram tikt līdz finālam un uzvarēt arī finālā. Baltijas TOP līgā ir līmeni augstākas spēles. Pēdējos 2-3 gadus redzam, ka visi klubi pieiet sacensībām jau daudz profesionālāk, nav vairs tādu pastarīšu, kurus var uzvarēt ar lielu punktu starpību. Visas spēles būs svarīgas, visās spēlēs jākožas par punktiem. Tā ir daudz augstāka latiņa, kuru kopā ar lietuviešiem cenšamies pacelt arvien augstāk. Spēles paliek arvien grūtākas, spēlētāji kļūst labāki un tādā veidā ceļam Latvijas un Lietuvas regbija līmeņus," stāsta Rundāns.

Informāciju sagatavoja
Uldis Strautmanis

     [+] [-]

, 2024-07-25 13:04, pirms 2 mēnešiem
Kur varēs vērot tiešraidē?