Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Ar uzvaru pār Gruziju Argentīna pārtrauc zaudējumu sēriju

Juris Miņins
Juris Miņins

Ar uzvaru pār Gruziju Argentīna pārtrauc zaudējumu sēriju
Augustins Krīvijs
Foto: AFP/Scanpix

Savā pēdējā šīsvasaras testu spēlē Argentīnas izlase savā laukumā uzņēma ciemiņus no Gruzijas un spēles beigās svinēja rezultatīvu uzvaru – 45:29.

Argentīnas izlase uz šo maču gatavojās ar pieciem pēc kārtas piedzīvotiem zaudējumiem (un 11 zaudējumiem pēdējos 13 mačos). Protams, viņiem pirms tam bija jācīnās ar britu salu komandām – Velsu, Skotiju, Angliju, kas ir ļoti spēcīgas komandas, taču arī Argentīnu jau sen nevar saukt par “zaļu” izlasi – devītā vieta pasaules rangā un iekļūšana 2015. gada Pasaules kausa pusfinālā tam ir kā pierādījums.

Savukārt Gruzijai spēle pret Argentīnu bija svarīga, lai apliecinātu savas sportiskās ambīcijas, vēlreiz pierādot, ka viņi ir ļoti konkurētspējīga komanda ne tikai ar nosacīti otrā līmeņa izlasēm, bet arī ar komandām, kas lielajos turnīros cīnās par medaļām.

Kopumā jāsaka, ka, lai arī daļēji, bet apmierināti ar maču varēja būt kā vieni tā otri.

Spēles pirmajā pusstundā varēja redzēt labu abu komandu spēkošanos, kurā Argentīna bija uzbrukumā, bet Gruzija vairāk aizsargājās, taču mājnieki neko vairāk par soda sitieniem gūt nevarēja, tiesa, ilgi tas turpināties arī nevarēja un pusaika pēdējās piecās minūtēs vispirms komandas kapteinis Augustins Krīvijs, bet vēlāk arī Žoakims Tukulets bumbu ieskaites zonā tomēr nogādāja un pēc 40 minūtēm rezultāts uz tablo bija 26:8 par labu Argentīnai. Gruzijas labā piezemējumu guva Davids Kačarava.

Par otrā puslaika un arī visas spēles galveno varoni kļuva Ramiro Majano, kurš viens pats guva trīs piezemējumus. Gruzīni gan izrādīja labu pretsparu, bija pārāki molos un kopumā spēka cīņā, taču panākt argentīniešus viņiem nesanāca, kamdēļ beigās nācās atzīt viņu pārākumu ar 45:29, tajā pašā laikā viņi parādīja, ka, iespējams, spēlējot citos apstākļos, arī rezultāts varētu būt cits.

Tāpat, ir jāatzīst, ka, lai arī tā ir tikai testu spēle, no pirms diviem gadiem piedzīvotās sagrāves Pasaules kausa grupu turnīrā (9:54) vairs nebija ne vēsts un gruzīni pierādīja savu spēku.

Jāpiemin arī vēl vienas Eiropas izlases, Rumānijas, cīņa ar Dienvidamerikas komandu, Brazīliju. Šoreiz Eiropas komandai gāja daudz labāk un rumāņi svinēja uzvaru ar 56:5. Rumānijas izlases kontā astoņi piezemējumi un astoņas precīzas realizācijas.

Līdz ar to var teikt, ka vasaras testu mači ir teju noslēgušies, jo ir palikušas vairs tikai divas spēles. Tiesa, tās arī ir pašas gaidītākās spēles šajā vasarā – Britu un īru “Lauvu” cīņas pret Jaunzēlandes izlasi.