Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

EČ regbijā-7 "Trophy" divīzijā U18 izlase parāda raksturu un izcīna 5.vietu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

EČ regbijā-7 "Trophy" divīzijā U18 izlase parāda raksturu un izcīna 5.vietu
Foto: Latvijas Regbija federācija.

Šajā nedēļas nogalē Rīgā, Daugavas stadionā, notikušajā Eiropas U18 "Trophy" divīzijas čempionātā regbijā-7 Latvijas izlase pēc zaudējuma ļoti līdzīgā spēlē ceturtdaļfinālā uzvarēja nākamajās divās spēlēs cīņā par 5.-8.vietu un čempionātu pabeidza 5.vietā.

Divās saspringtās dienās- sestdien un svētdien - kopumā tika izspēlētas 34 spēles un noskaidroti uzvarētāji. Latvijas izlase 12.komandu konkurencē izcīnīja 5.vietu. Pirmajā turnīra dienā Latvija savā apakšgrupā izcīnīja divas uzvaras un piedzīvoja vienu zaudējumu, ierindojoties 2.vietā un kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Lai arī pirmo puslaiku Latvijas komanda ceturtdaļfināla spēlē noslēdza ar pozitīvu rezultātu 17:12, diemžēl nesekmīgs otrais puslaiks mūsu regbistiem neļāva uzvarēt, spraigā cīņā piekāpjoties Andoras izlasei ar rezultātu 17:19. Tas līdz ar to liedza turpināt cīņu par medaļām.

Atlikušajās divās turnīra spēlēs Latvijas jaunie regbisti parādīja raksturu un izcīnīja divas uzvaras, vispirms ar 19:14 pārspējot Moldovu un tad ar 26:0 neatstājot nekādas cerības Horvātijai. Tādējādi Latvijas izlase Eiropas čempionātā šogad ierindojās 5.vietā.

“Jāsaka, ka šis čempionāts mūsu puišiem bija kā pamatīga rūdīšanās kūre. Ikviena uzvara bija jāizcīna grūtā spēlē, savukārt pāris zaudējumos, ko piedzīvojām, bijām tikai pāris punktu attālumā no uzvaras. Neizdevās pacīnīties par medaļām, kas bija mūsu mērķis, bet esam ielikuši ļoti labu pamatu, lai komanda nākošgad cīnītos par augstāko godalgu,” stāsta izlases treneris Elmārs Šefanovskis.

Punktu guvēji Latvijas komandā: Dāvids Židelis (kapteinis) – 34 punkti, Bruno Osītis 30 punkti, Renārs Liepa – 20 punkti, Jānis Cepurītis – 20 punkti, Edgars Abadoskis – 5 punkti.

Par turnīra uzvarētājiem kļuva Šveices regbisti, kas finālā ar 34:12 pārliecinoši pārspēja Turcijas valstsvienību. Spēlē par trešo vietu Luksmeburga ar 29:0 sakāva Andoru.

Šogad, Eiropas U18 čempionātā regbijā-7 Rīgā bez mājinieces Latvijas piedalijās 11 komandas – Luksemburgas, Horvātijas, Andoras, Turcijas, Zviedrijas, Ungārijas, Austrijas, Moldāvijas, Bulgārijas, Šveices un Monako izlases.

Divas "Trophy" turnīra finālistes – Šveice un Turcija – izcīnīja tiesības 2023.gadā startēt "Rugby Europe Championship" divīzijā, kurā spēlē Eiropas spēcīgākās regbija izlases.

Izmantotie resursi: rugby-latvia.lv

     [+] [-]

, 2022-07-25 11:44, pirms 2 gadiem
Malači.