Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Rīgā norisināsies Eiropas U18 čempionāts regbijā-7

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šajā nedēļas nogalē, 23. un 24.jūilijā, Daugavas stadionā Rīgā norisināsies Eiropas U18 Trophy divīzijas čempionāts regbijā-7, kur piedalīsies 12 komandas.

Eiropas U18 čempionātā regbijā-7 Rīgā bez mājinieces Latvijas redzēsim Luksemburgas, Horvātijas, Andoras, Turcijas, Zviedrijas, Ungārijas, Austrijas, Moldāvijas, Bulgārijas, Šveices un Monako izlases. Komandas ir sadalītas trīs apakšgrupās, kur Latvijas valstsvienība ir vienā apakšgrupā ar Zviedrijas, Ungārijas un Monako izlasēm.

Turnīra pirmajā dienā, 23. jūlijā, tiks aizvadītas pamatturnīra spēles, savukārt svētdien, 24. jūlijā, norisināsies izslēgšanas cīņas, kā arī spēles par Eiropas Trophy divīzijas kausu.

“Rīkot šo Eiropas līmeņa čempionātu ieguvām pērn, kad, neskatoties uz Covid-19 radītajiem ierobežojumiem, bijām gatavi uzņemties tā rīkošanu. Pēc čempionāta saņēmām ļoti augstu un atzinīgu Rugby Europe vērtējumu, tādēļ šogad atkal šī čempionāta mājvieta ir Rīga. Tā mums ir lieliska iespēja daudzējādā ziņā – gan parādīt starptautiskajai regbija sabiedrībai savu varēšanu un būt tuvāk Eiropas regbija dzīvei; Latvijas U18 izlasei tā ir īpaša motivācija parādīt labāko sniegumu; Latvijas regbija sabiedrībai – jaunajiem un jau pieredzējušajiem spēlētājiem – baudīt tiešām augsta līmeņa regbija svētkus,” stāsta Latvjas Regbija federācijas prezidents Kārlis Vents.

Spēļu translācijas būs vērojamas TV4, kā arī Rugby Europe internet vietnē.

Pērn Eiropas U18 Trophy čempionātā Latvija ierindojās 3.vietā, sīvā cīņā piekāpjoties čempionāta uzvarētājiem Ukrainas regbistiem. Otrajā vietā ierindojās Izraēlas valstsvienība.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv