Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR pārspēj Franciju arī trešajā spēlē

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR pārspēj Franciju arī trešajā spēlē
Foto: AFP/Scanpix

Ar Dienvidāfrikas Republikas izlases uzvaru pār Francijas valstsvienību (35:12) noslēdzās abu komandu vasaras testu sērija, kurā DĀR bija pārāki ar 3-0.

Šī vakara cīņa bija pēdējā no trīs spēļu sērijas, ko DĀR un Francija aizvadīja šajā vasarā. Pirmajos divos mačos pārāki bija DĀR regbisti, tāpēc sērijas uzvarētājs jau bija zināms, taču Francijai bija motivācija gūt vismaz vienu uzvaru, lai noslēgtu vasaras testu mačus uz pozitīvas nots.

Francijas komanda, kurai, kā jau iepriekš rakstīts, nebija ko zaudēt, spēli sāka aktīvāk un laimi meklēja uzbrukumā, tāpēc jau pašā tās sākumā nonāca ieskaites zonas tuvumā, taču pēc samērā ilgām izspēlēm, pie punktiem viņi netika.

Arī DĀR izlase arī netaisījās sēdēt aizsardzībā un vispirms Eltons Jantīzs realizēja sodu, bet vēlāk, pēc Virimi Vakatavas kļūdas, t.i., francūzim atņēma bumbu ieskaites zonas tuvumā, Džese Krīls panāca 8:0, bet Jantīzs – 10:0. Viesiem gan dažas minūtes vēlāk sanāca rezultāta starpību samazināt līdz četriem punktiem, kad divus sodus realizēja Žils Plisons, bet Eltons Jantīzs pieļāva vienu no retajām neprecizitātēm šajā maču sērijā.

Otrajā pirmā puslaika daļā abas komandas demonstrēja nepiekāpību un lielu cīņassparu, taču neko vairāk kā dažus soda sitienus viņi to nā neguva un pārtraukumā vienības devās pie rezultāta 16:9 par labu mājniekiem.

Spēles otrais cēliens sākās ar DĀR piezemējumu, ko viņi veica pēc uzvarēta koridora un veiksmīgāks par visiem izrādījās Ebens Etzebets. Tiesa, nākošajā spēles nogrieznī Francija lieliem spēkiem mēģināja samazināt rezultāta starpību, taču ilgu laiku viņiem tas neizdevās, līdz 58. minūtē Plisons raidīja bumbu vārtos.

Tiesa, tas arī bija pēdējais Francijas rezultatīvais uzbrukums šajā mačā un arī visā sērijā. DĀR, turpretim, izcēlās ar vēl dieviem piezemējumiem, kas tika ierakstīti Malkoma Marksa un Rudija Peidža kontā.

Līdz ar to DĀR izlase šo vasaras testu maču sēriju pret Franciju uzvarēja ar “sauso” rezultātu 3-0. Turklāt, Francija nevienā no mačiem neguva vairāk kā 15 punktus, kamēr DĀR vienmēr prata sasniegt 35 punktu robežu. Šāda pārliecinoša uzvaru sērija Dienvidāfrikas Republikas izlasei bija vajadzīga, jo pagājušā gada otrajā pusē rādītais sniegums bija pavisam bēdīgs – tikai viena uzvara deviņos mačos.

Tāpat šodien notika vairākas citas spēles, kuras noslēza komandu dalību vasaras testu sērijā. Īrija viegli tika galā ar Japānu – 35:13, bet Austrālija, diezgan smagā un rezultatīvā cīņā, izcīnīja uzvaru pret Itāliju. Kamēr Fidži, pateicoties labākam pirmajam puslaikam, pārspēja Skotiju ar 27:22.