Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" treneris Rullis pēc 3. vietas LK regbijā-7: "Maza vilšanās, bet svarīgu uzdevumu izpildījām"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" treneris Rullis pēc 3. vietas LK regbijā-7: "Maza vilšanās, bet svarīgu uzdevumu izpildījām"
"Livonia" regbisti. Foto: RK "Livonia".

Pēc svētdien Baldones stadionā notikušā Latvijas kausa regbijā-7, kura par uzvarētājiem kļuva pagājušajā gada titulu ieguvēji Baldones komanda, bet mazajā finālā abu “Livonia” komandu starpā virsroku ņēma pirmais sastāvs – “Augļu serviss”, “Livonia” treneris Mārcis Rullis izteicās, ka ir neliela vilšanās par pirmās komandas netikšanu finālā, bet svarīgais uzdevums ar abu komandu kvalificēšanos Latvijas čempionātam, kas notiks šajā nedēļas nogalē, ir izpildīts.

Iepriekš ziņojām, ka Latvijas kausa regbijs-7 finālā Baldone svinēja uzvaru ar 24:12 pār "Miesniekiem" un nosargāja pērn iegūto Latvijas kausa čempionu titulu. Mazajā finālā jeb cīņā par 3. vietu attiecības skaidroja divas "Livonia" komandas, kur līdzīgā spēlē beigās "Livonia" pirmais sastāvs salika visu pa vietām un ņēma virsroku, uzvarot ar rezultātu 36:19.

“Livonia” treneris Mārcis Rullis atzīst, ka bija cerēts iegūt augstāku vietu, bet nav arī pamata stresam. ”Protams, mērķējām un cerējām spēlēt finālā, kas bija mūsu pirmās komandas pamatuzdevums. Lai arī tas neizdevās, satraukumam nav pamata. Turklāt citu svarīgu mērķi – abām komandām tikt uz Latvijas čempionātu – mēs izpildījām,” uzsver Rullis.

“Spēlētājiem kaut kur pazudusi dzirkstele. Centos puišus uzkurināt, bet tā dzirkstele tā arī neaizšķīlās” kā iemeslu netikšanai finālā min treneris. “Lai arī ir maza vilšanās, tomēr noskumuši neesam. Latvijas čempionāts šajā nedēļas nogalē ir svarīgāks,” norāda Rullis un piebilst, ka puiši jau nespēlēja slikti: “Sapratām, kas ir jādara. Jāuzlabo motivācija un jāpamaina dažas taktiskās lietas. Cerams, ka spēlētāji arī sapratīs un izdarīs nepieciešamo. Īpaši jāuzslavē jaunais Ruslans Sosnars, kurš ar 11 piezemējumiem jeb 55 punktiem kļuva par rezultatīvāko un arī vērtīgāko turnīra spēlētāju, turklāt viņam ir tikai 16 gadi.”

Rullis arī uzslavē Baldones komandu. “Baldone ļoti labi sevi parādīja. Regbiju-15 viņi nespēlē, tāpēc ziemā cītīgi ir gatavojušies vienīgi regbijam-7. To varēja redzēt laukumā pagājušo svētdien.” “Livonia” treneris neslēpj, ka mērķis šajā nedēļas nogalē ir uzvarēt Latvijas čempionātā, bet būšot ļoti grūti, jo šis jaunais formāts – sestdien pirmais aplis ar četrām spēlēm katrai komandai un svētdien otrais aplis ar tādu pašu grafiku – prasīs no spēlētājiem ļoti labu fizisko sagatavotību, izturību un arī motivāciju. “Būs interesantas cīņas,” piebilst Rullis.