Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausā regbijā-7 Baldone vēlreiz finālā pārspēj "Miesniekus", livonieši trešie

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas kausā regbijā-7 Baldone vēlreiz finālā pārspēj "Miesniekus", livonieši trešie
Foto: Latvijas Regbija federācija.

Šodien, 21.maijā, Baldones stadionā noslēdzās ikgadējais Latvijas kauss regbijā 7 vīriešiem. Pēc spraigām cīņām trīs apakšgrupās un izslēgšanas spēlēs, par Latvijas kausa ieguvējiem atkāroti kļuva Baldones komanda.

Tā kā šogad Latvijas kausā piedalījās desmit komandas, tās tika sadalītas trīs apakšgrupās. No apakšgrupām kā uzvarētājas izgāja pērnā gada čempione Baldone, "Miesnieki" un "Augļu serviss/Livonia" komandas. Attiecīgi šīs komandas, kā arī "Livonia" otrais sastāvs - "Sporta punkts/Livonia", kas atlikušo komandu konkurencē no apakšgrupas izgāja ar labāko +/- koeficientu, turpināja cīņu par iekļūšanu finālā.

Izslēgšanas spēlēs Baldone pārspēja "Sporta punkts/Livonia" 54:0, savukārt otrajā pusfinālā "Livonia" pirmais sastāvs līdzīgā spēlē ar 7:19 piekāpās "Miesnieki" komandai. Līdz ar to finālā tikās aizvadītās sezonas finālisti – Baldone un "Miesnieki".

Finālā pirmie vadībā pēc Alekša Eglīša piezemējuma izvirzījās Baldone – 7:0. Tomēr pirmā puslaika turpmākās minūtes izvērtās Baldonei gaužām nelabvēlīgas. Komandas līderis Elmārs Šefanovskis nopelnīja dzelteno kartiņu, savukārt vēl pēc brīža Lauris Dūzelis iedzīvojās traumā. "Miesnieki" izmantoja situāciju un veica piezemējumu – 7:7. Tomēr Baldone pēdējās 1. puslaika minūtēs spēja atgūties un guva vēl piecus punktus, izvirzoties nedrošā vadībā ar 12:7.

Otrajā puslaikā "Miesnieki" jau pirmajā minūtē iedzīvojās dzeltenajā kartiņā, un Baldonei bija lieliska iespēja vērpt nākošos uzbrukumus. Tas viņiem arī izdevās, un baldoniešu Ivars Eglis veica vēl vienu piezemējumu, palielinot pārsvaru līdz 17:7. Spēle bija emociju pilna, un abas komandas vēl pa reizei spēja uzlauzt pretinieka aizsardzību. "Miesnieki" otrajā puslaikā veica spēlētāju nomaiņas, mēģinot lauzt spēles gaitu, bet Baldone tā arī neļāva kārtīgi ieskrieties miesnieku regbistiem. Līdz ar to spēles laikam iztekot, Baldone svinēja uzvaru ar 24:12 un nosargāja pērn iegūto Latvijas kausa čempionu titulu.

Mazajā finālā jeb cīņā par 3. vietu attiecības skaidroja divas "Livonia" komandas. Lai gan spēle tika aizvadīta viena kluba ietvaros, neviena no komandām negrasījās dot atlaides. Spēle izvērtās ļoti interesanta un spraiga, par ko arī liecināja puslaika rezultāts. Pēc nospēlētām pirmajām septiņām minūtēm "Augļu serviss/Livonia" bija vadībā vien ar trīs punktiem –17:14. Lai nu kā otrajā puslaikā "Livonia" pirmais sastāvs salika visu pa vietām un uzvarēja ar rezultātu 36:19.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts jaunais un talantīgais "Augļu serviss/ Livonia" spēlētājs Ruslans Sosnars.

Latvijas čempionāta regbijs-7 vīriešiem norisināsies jau nākošās nedēļas nogalē, un tajā spēlēs Latvijas kausa pirmās piecas komandas.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv