Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" regbija 7 komanda devusies uz diviem "Kings of the Sevens" turnīriem Skotijā

Andrejs Siliņš

"Livonia" regbija 7 komanda devusies uz diviem "Kings of the Sevens" turnīriem Skotijā
Foto: Zigismunds Zālmanis (RFC ''Livonia'')

Trīs pēdējo sezonu Latvijas čempione regbijā 7 - ''Livonia'' piektdien devās uz Skotiju, lai piedalītos divos posmos ''Scottish Borders'' čempionātā, kam dots nosaukums ''Kings of the Sevens'', kurā apvienoti desmit nozīmīgākie turnīri.

''Livonia'' sestdien startēs piektajā posmā ''Langholm 7s'' un sestajā posmā svētdien ''Peebles 7s''. Sacensības, kas tagad notiek katru nedēļas nogali, trijās gan sestdien, gan svētdien, sākās 3. aprīlī, lai noslēgtos 14. maijā. ''Kings of the Sevens'' apvienoti desmit prestižākie turnīri. Komandas tajos gūst punktus, un labākā tiek pie ''Kings of the Sevens'' titula.

Šobrīd pēc četriem posmiem vadībā ir ''Jedforest'' ar 29 punktiem par vienu uzvarētu turnīru, divām iekļūšanām finālā un vienu pusfinālu. Turnīri notiek pēc izslēgšanas principa ar izstāšanos pēc pirmā zaudējuma. Vispirms 16 komandas aizvada astotdaļfinālu – ja ir vairāk, tad notiek priekšsacīkstes, tad seko ceturtdaļfināls, pusfināls un fināls.

Izloze lēmusi, ka ''Livonia'' pretinieki astotdaļfinālā Langholmā būs ''Watsonians'' no Edinburgas, kas ar 20 punktiem patlaban ieņem otro vietu kopvērtējumā un uzvarēja pirmajā turnīrā ''Gala 7s''.

Savukārt Pīblsā ''Livonia'' pretinieki astotdaļfinālā būs ''Earlston'', kam punktu nav. Par iekļūšanu turnīra ceturtdaļfinālā komanda saņem trīs punktus, par iekļūšanu pusfinālā – piecus, par iekļūšanu finālā – septiņus un par uzvaru turnīrā – desmit.

Viens no ''Kings of the Sevens'' posmiem ir pasaules vecākais regbija 7 turnīrs ''Melrose 7s'', kas pirmo reizi risinājās 1883. gadā – 110 gadus pirms pirmās Pasaules kausa izcīņas, kurā Skotijas galvaspilsētā Edinburgā startēja arī Latvijas izlase.

''Galvenais mērķis šajos turnīros ir pēc iespējas labāk sagatavoties gaidāmajiem regbija 7 turnīriem Latvijā un dotu potenciālajiem valsts izlases spēlētājiem neatsveramu pieredzi, '' pauž kluba vadītājs Jānis Zuments.

Jau 4. maijā Upesciemā notiks Latvijas kausa izcīņa regbijā 7, bet pirmais no trim posmiem Latvijas čempionātā būs 7. maijā turpat.

''Livonia'' sastāvs ''Kings of the Sevens'' turnīros:

Ainārs Bērziņš, Uvis Vasiļenko, Pavels Tulubjevs, Toms Zibolis, Roberts Miksons, Norberts Bekmanis, Valters Raņķis, Vigo Valdavs jnr., Reinis Pepa, Kristaps Bērziņš, Deivids Cjukša, Ivo Kapiņš

Informāciju sagatavoja
RFC ''Livonia''