Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Miesniekiem" graujoša uzvara Latvijas čempionātā regbijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Miesniekiem" graujoša uzvara Latvijas čempionātā regbijā
Foto: Juris Bērziņš-Soms.

Latvijas čempionātā regbijā-15 vīriešiem līderi RK “Miesnieki/Ķekava” savā laukumā Rīgas Tehniskās koledžas stadionā ar rezultātu 86:7 pārspēja Valmieras “Fēnikss”.

Dažas dienas iepriekš Valmieras “Fēnikss” sīvie konkurenti par trešo vietu turnīra tabulā RK “Eži” pārsteidza ar negaidītu vicelīderu RK “Livonia” uzveikšanu. Tam, ka to pašu varētu sarūpēt valmierieši pret šī gada līderiem, iespējams, ticēja tikai paši kvēlākie “Fēnikss” fani. Miesnieki dominēja jau no paša sākumā, uzveicot valmieriešus vēl pārliecinošāk nekā pirms tam lāčus.

Pirmajā puslaikā punktus guva tikai mājinieki. Vēl nebija spēlētas desmit minūtes, kad “Miesnieki” atradās vadībā ar 14:0, jo piezelējumus veica Leonards Jappini un Juris Iesalnieks, kā arī Iesalnieks bija abas reizes precīzs realizācijas sitienā. Nākamās 15 minūtes rezultāts uz tablo nemainījās, bet pirmā puslaika otrajā pusē “Miesnieki” komanda izdarīja četrus piezemējumus, divi no tiem Jappini kontā, bet pa vienam Agrim Apkalnam un Laurim Dūzelim, un, atpūtā ejot, rezultāts bija 36:0.

Otrā puslaika sākumā spēles gaita nemainījās, pirmajās septiņās minūtēs miesniekiem pat izdarot trīs piezemējumus un visas trīs reizes precīzs realizācijas sitienā bija Iesalnieks, rezultātam kļūstot 57:0. Otrā puslaika vidū pie pirmajiem punktiem tika viesi, pateicoties Kristapa Bērzes piezemējumam un Rodžera Purmaļa realizācijas sitienam – 57:7. Atlikušajās 20 minūtēs “Miesnieki” veica vēl piecus piezemējumus, divi no kuriem Artūra Parfjonova kontā, spēles gala rezultātam kļūstot 86:7. “Miesnieki” spēles laikā kopumā veica 14 piezemējumus, no kuriem gandrīz trešdaļu jeb četrus izdarīja Leonards Jappini, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju mājinieku rindās. Savukārt visiem labākā spēlētāja balvu izpelnījās Lauris Freidenbergs.

“Miesnieki” ar 33 punktiem ir pārliecinoši pirmie, “Livonia” regbistus apsteidzot par septiņiem punktiem. Savukārt “Fēnikss” ar 14 punktiem saglabā trešo pozīciju, bet “Eži” ar 9 punktiem ieņem 4.vietu. Piektajā vietā esošie “Lāči/MŪKU SALA” ir nopelnījuši 5 punktus.