Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Livonietes otrās Latvijas čempionāta 2. posmā regbijā sievietēm, "Selena" atkal uzvar

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Livonietes otrās Latvijas čempionāta 2. posmā regbijā sievietēm, "Selena" atkal uzvar
Foto: Sanita Ieva Sparāne.

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas čempionāta otrajā posmā regbijā-7 sievietēm RK “LSPA/Livonia” izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai līderēm RK “Selena” regbistēm.

Tāpat kā svētdien U16 puišiem, kur uzvarēja RK “LSPA/Livonia”, arī sievietēm sestdien Latvijas čempionāta otrais posms norisinājās Rīgas Tehniskās koledžas stadionā. Un tāpat kā puišiem arī sievietēm piedalījās trīs vadošās komandas. Otrajā posmā sacentās “LSPA/Livonia”, “Selena” un “Miesnieki”. Arī pirmajā posmā, kas notika samērā pasen – aprīļa beigās – savstarpējās cīņas aizvadīja šīs trīs vadošās komandas.

Otrā posma pirmajā spēlē tikās “LSPA/Livonia” ar “Miesnieki” spēlētājām. Ja pirmajā posmā sākumā vadībā bija “Miesnieki” regbistes, bet beigās “LSPA/Livonia” uzvarēja ar 22:10, tad šoreiz līdzīga cīņa izpalika. Livonietes ļoti labi nospēlēja aizsardzībā, neļaujot “Miesnieki” spēlētājām gūt punktus, kamēr pašas sakrāja pāri par trīsdesmit. Līdz ar to otrajā posmā šo komanda starpā liels pārsvars “LSPA/Livonia” – 31:0.

Līdzīgs rezultāts tika fiksēts otrajā spēlē, kur “Selena” ar 36:0 apspēlēja “Miesnieki” komandu. Līdz ar to posma noslēdzošajā spēlē starp “Selenu” un LSPA/Livonia” noskaidrojās posma uzvarētājas. Tāpat kā pirmajā posmā arī šoreiz livonietēm izdevās ienest piezemējumu un nospēlēt līdzvērtīgi pirmo puslaiku, taču otrajā puslaikā atkal izpaudās “Selena” pārākums, beigās selenietēm uzvarot ar 26:5.

Par čempionāta otrā posma rezultatīvāko spēlētāju kļuva seleniete Sandra Lihovida ar 21 punktu. “LSPA/Livonia” rindās rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Sindija Širaka, kurai ar 10 gūtajiem punktiem sekoja Daniela Šakociņa un Anna Inese Tutāne.

“Pret “Miesnieki” komandu, salīdzinot ar pirmo posmu, pretinieces tika uzvarētas ar daudz pārliecinošāku rezultātu, nekā tas bija pirmajā posmā. Nosargājām savu ieskaites laukumu, un, pateicoties ar veiksmes faktoram, netika ielaists neviens piezemējums, līdz ar to sanāca pārliecinoša uzvara,” stāsta “LSPA/Livonia” treneris Elmārs Šefanovskis.

“Otrajā spēlē, ko varēja dēvēt par mazo finālu, jāteic, ka pirmo puslaiku pret “Selena” aizvadījām ļoti līdzīgi, rezultātam esot tuvam – 5:12. Otrajā puslaikā “Selena” guva lielāku pārsvaru, tāpēc nācās piekāpties,” atzīmē Šafanovskis.

“Protams, mēs saprotam “Selena” spēku samērus pret pārējiem klubiem. “Selena” pamatsastāvā visas ir Latvijas izlases spēlētājas, tāpēc konkurēt ar viņām ir diezgan grūti. Taču “Livonia” komanda aug, pieliekam ar katru treniņu, ar katru turnīru, un tas ir acīmredzami pēc rezultātiem. Arī meitenes pašas redz, jūt un saka, ka ir progress. Turpinām augt un attīstīties,” norāda Šefanovskis, piebilstot, ka nākamais posms būs 31.augustā.