Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" turpinās spēlēt Baltijas TOP līgā un cīnīsies par punktu atgūšanu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" turpinās spēlēt Baltijas TOP līgā un cīnīsies par punktu atgūšanu
Foto: RK "Livonia".

Latvijas regbija klubs “Livonia” ar komandu “Baltic XL/Livonia” turpinās dalību Baltijas TOP līgā, dodot saviem regbistiem iespēju spēlēt augsta līmeņa sacensībās. “Livonia” neatzīst Baltijas TOP līgas piespriesto sodu un centīsies panākt tā mīkstināšanu.

“Baltic XL/Livonia” komandai 10. augusta spēlē pret “Šiauliai” regbistiem piespriests tehniskais zaudējums 0-30 par pārkāpumu, kas bija nebūtisks spēles gaitas kontekstā un nesekmēja “Baltic XL/Livonia” izcīnīto uzvaru. RK “Livonia” iesniegtie skaidrojumi un video fiksācijas Baltijas TOP līgas Disciplināro lietu komisijai nebija pietiekami, lai lemtu par maigāku sodu. Piespriestais sods praktiski pārvelk svītru “Baltic XL/Livonia” regbistu centieniem iekļūt sacensību pusfinālā.

Jānis Zuments, “Livonia” līdzdibinātājs: Sezonu nolēmām turpināt vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, šī sezona ir veltīta mūsu aizgājušajam biedram Robertam Miksonam un apstāties pusceļā, neatkarīgi no tā, vai mēs esam vainīgi, vai arī kāds mūs abižojis taisnīgi vai netaisnīgi, nebūtu godīgi attiecībā pret viņu. Otrkārt, “Livonia” ģimene ir kļuvusi pietiekoši plaša, tāpēc negribas pievilt savus līdzjutējus un fanus gan Latvijā, gan ārvalstīs. Treškārt, tā ir atbildība mūsu spēlētāju priekšā, kuri ir izvēlējušies startēt profesionālākā un augstāka līmeņa līgā , nekā ir Latvijas čempionāts vai Baltijas čempionāts (Baltijas pēc spēka otrā līga), ja pat ir apgrūtinoša ir iekļūšana finālā. Ceturtkārt, mēs tomēr ceram uz veselo saprātu, un bargā soda pārskatīšanas iespējām.

“Livonia” sazinājusies ar Baltijas TOP līgas vadību, lūdzot atkārtoti sasaukt Disciplināro lietu komisiju un pārskatīt lēmumu. “Livonia” uzskata, ka līgas vadība deva nepietiekamu laiku, lai sagatavotos lietas izskatīšanai un detalizēti izanalizētu lietas apstākļus. “Livonia” atkārtoti pauž viedokli, ka Baltijas TOP līgas lēmums ir pārāk bargs un neatbilstošs pārkāpuma nodarījumam. Tāpat “Livonia” šobrīd apsver iespēju strīda risināšanā piesaistīt “Rugby Europe” Disciplināro lietu komisiju, lai konsultētos par līdzīgu gadījumu risinājumiem. Jāatgādina, ka Baltijas TOP līgu rīko Lietuvas Regbija federācija, kurai ir saistoši “World Rugby” un “Rugby Europe” reglamenti un noteikumi.

“Baltic XL/Livonia” regulārajā sezonā 24. augustā Šauļos tiksies ar “Vairas-Kalvis-Jupoja” komandu, 31. augustā Upesciemā uzņems “Baltrex-Šiauliai”, bet 8. septembrī Kauņā spēlēs pret “Geležinis Vilkas”. “Baltic XL/Livonia” visās spēlēs jāgūst uzvaras, vēlams ar bonusa punktiem, lai saglabātu cerību uz iekļūšanu pusfinālā.

Informāciju sagatavoja
Uldis Strautmanis