Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Mačiem bagātākais regbists Džonss noslēdz izlašu karjeru

Juris Miņins
Juris Miņins

Mačiem bagātākais regbists Džonss noslēdz izlašu karjeru
Aluns Vins Džonss, Foto:AFP/Scanpix

Velsas regbija izlases kapteinis Aluns Vins Džonss, neilgi pirms 2023. gada Pasaules kausa finālturnīra, ir paziņojis, ka noslēdz savu testu regbista karjeru

Šodien par starptautiskā regbija gaitu noslēgšanu paziņoja Velsas izlases kapteinis Aluns Vins Džonss, kura kontā ir 170 izlašu regbija mači, kas ir pasaules rekords. 158 spēles viņš aizvadīja Velsas izlases kreklā, bet vēl 12 spēles viņa kontā ir Britu un īru "Lions" komandas formā.

Starptautiskajā regbijā Džonss ir bijis 17 gadus, kuru laikā piedalījies četros Pasaules kausa finālturnīros, piecas reizes uzvarējis Sešu nāciju čempionātā, no kurām trīs reizes – tiekot pie "Grand Slam", kā arī ticis pie daudziem citiem sasniegumiem.

37 gadus vecais uzbrucējs bija iekļauts Velsas izlases sastāvā, lai gatavotos rudenī paredzētajam 2023. gada regbija Pasaules kausa finālturnīram, taču pēc sarunām ar treneru štābu nolēma šajā sagatavošanās ciklā nepiedalīties un paziņoja, ka savu pēdējo spēli izlasē jau ir aizvadījis.

Ņemot vērā, ka šobrīd Velsas regbijs neatrodas pašā labākajā stāvoklī un arī izlases sniegums ir tāls no tā, ko gaida līdzjutēji, šāds kapteiņa paziņojums ir gan negaidīts, gan šokējošs.

Vēl lielāks šoks tas ir tāpēc, ka šodien par aiziešanu no izlases paziņoja vēl viens velsietis , 33 gadus vecais uzbrucējs Džastins Tipuriks.

Jāpiebilst, ka ikdienā abi divi uzbrucēji pārstāv Apvienotā regbija čempionāta (URC) komandu "Ospreys".

Velsa savu gatavošanos Pasaules kausa finālturnīram sāka ar 54 vīru sastāva nosaukšanu, bet pirmā pārbaudes spēle viņiem paredzēta 5. augustā, kad viņi tiksies ar Angliju un atkārtos šo pašu dueli nedēļu vēlāk, bet jau oponentu laukumā. Savukārt 19. augustā velsiešu pretinieki būs DĀR komanda.

2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā Velsa ir ielozēta C grupā, kur viņu pretinieki būs Austrālija, Fidži, Gruzija un Portugāle.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/
https://www.bbc.com/sport