Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Samoa pārspēj Tongu un kā pirmā kvalificējas 2023. gada PK

Juris Miņins
Juris Miņins

Samoa pārspēj Tongu un kā pirmā kvalificējas 2023. gada PK
Samoa izlase, Foto:AFP/Scanpix

Samoa regbija izlase šodien ar 37:15 pārspēja Tongu un tādējādi ir kļuvusi par pirmo komandu, kas caur kvalifikācijas turnīriem ir tikusi pie biļetes uz 2023. gada Pasaules kausu regbijā.

Pēc tam kā Samoa komanda pirms nedēļas ar 42:13 pārspēja Tongas valstsvienību, bija teju vai skaidrs, ka tieši samoāņi būs tie, kas, kā Okeānijas kvalifikācijas zonas spēcīgākā komanda, iekļūs 2023. gada Pasaules kausa dalībvalstu pulkā. Par iemeslu tam kalpoja iekrātais 29 punktu pārsvars, kas, ko atzīmēja daudz, Tongas komandai otrajā mačā ir teju nesadeldējams.

Atbildes spēlē gan par rezultāta starpības samazināšanu runāt nevajadzēja, jo Samoa komanda izcīnīja arī otru uzvaru, turklāt ar ļoti līdzīgu rezultātu – 37:15. Tas nozīmēja, ka Samoa divu maču summā ir uzvarējusi pārliecinoši, ar 79:28.

Pēc šīm uzvarām Samoa komanda ir kļuvusi par pirmo valstsvienību, kas ir kvalificējusies 2023. gada Pasaules kausam regbijā caur kvalifikācijas "sietu". Tiesa, tā nav pirmā komanda no šī reģiona, kas spēlēs Francijas rīkotajā turnīrā, jo automātiskās ceļazīmes (balstoties uz rezultātiem 2019. gada PK) uz Pasaules kausu ieguva Jaunzēlande, Austrālija un Fidži.

Tongas komandai, kas šajos mačos demonstrēja vāju spēli tajā skaitā dēļ novājinātā sastāva, jo savai izlasei nevarēja palīdzēt virkne Eiropas klubos spēlējošo regbistu, gan nekas vēl nav beidzies un viņi vēl aizvien saglabā ļoti labas izredzes iekļūt starp 20 PK dalībvalstīm.

Vispirms viņiem jātiek galā ar Kuka salu regbistiem un šī cīņa norisināsies pēc nedēļas. Mača uzvarētājs saņems iespēju cīnīties ar Āzijas čempionāta labāko komandu un uzvarot arī šajā spēlē, jau droši varēs rezervēt viesnīcas uz PK laiku, jo kvalifikācijas process būs noslēdzies veiksmīgi. Zaudētājiem arī nekas nebūs beidzies, jo viņi varēs piedalīties kvalifikācijas procesa finālturnīrā, kurā četras labākās komandas, kurām vēl nebūs vietas PK dalībnieku sastāvā, izspēlēs pēdējo ceļazīmi uz Franciju.

2023. gada PK dalībnieces:

ReģionsPK 2019Kvalifikācija
ĀfrikaDĀR(1)
AmerikaArgentīna(2)
EiropaAnglija; Francija; Īrija; Itālija; Skotija; Velsa(2)
ĀzijaJapāna(1?)
OkeānijaJaunzēlande; Austrālija; FidžiSamoa (1?)
Fināls(1)

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/