Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija junioru izlase uzvar Austriju

Jānis Celmiņš

Sestdien, 16. aprīlī, Francijas pilsētā Monteskērā Latvijas junioru (U-18) izlase uzsāka spēles Eiropas čempionātā 3. divīzijā. Mūsu jaunajiem regbistiem ceturtdaļfinālā pirmie pretī stājās Austrijas vienaudži. Latvija izcīnīja uzvaru ar 15:11 (15:6) un iekļuva pusfinālā, kur būs jāspēlē pret Serbiju, kas savā ceturtdaļfināla mačā ar 13:0 pārspēja Moldovu.

Tālākais Latvijas junioru komandas liktenis būs atkarīgs no pusfināla spēles iznākuma – ja tiks izcīnīta uzvara, valstsvienība iekļūs finālā, bet, ja piedzīvos zaudējumu, būs jāspēlē par trešo vietu. Pusfināli Eiropas čempionātā notiks otrdien, 19. aprīlī, bet izšķirīgie mači – piektdien, 22. aprīlī.

Spēle pret Austriju iesākās ar Latvijas izlases ofensīvu. Rezultātu ar precīzu soda sitienu atklāja Jānis Podiņš – 3:0. Arī turpinājumā iniciatīva piederēja Latvijai, un pēc Deivida Cjukšas piezemējuma mūsu juniori panāca jau 8:0. Austrieši atbildēja ar diviem precīziem soda sitieniem, taču pirmā puslaika izskaņā Janeks Taškāns vēlreiz piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, bet Podiņš precīzi izpildīja realizācijas sitienu – 15:6.

Otrais puslaiks aizritēja spraigā cīņā. Sākumā iniciatīva atkal bija Latvijai, taču pieļautās kļūdas neļāva pārvērst to rezultātā. Mūsu juniori nopelnīja vairākus sodus, pēc kuriem spēle pārcēlās Latvijas valstsvienības laukuma pusē, un sāncenši guva vēl piecus punktus ar piezemējumu. Par laimi atlikušajā laikā izdevās nosargāt uzvaru nesošo rezultātu 15:11.

Latvijas izlases galvenais treneris Mārtiņš Straume: „Pirmajā puslaikā vairāk gājām uzbrukumā ar cīņu, bijām spēcīgāki un izdevās iekrāt pārsvaru. Savukārt otro puslaiku labi iesākām ar sānu izspēlēm, bet pieļāvām vairākas kļūdas, kas ļāva sāncenšiem pārņemt iniciatīvu un samazināt rezultāta starpību. Tomēr ar kopīgu cīņassparu izdevās nelielo pārsvaru nosargāt. Uzslavu par sniegumu pirmajā mačā ir pelnījuši Jānis Zālmans, Deivids Cjukša un Jānis Podiņš. Savukārt ar spēli aizsardzībā izcēlās Dāvis Krēziņš.”

Latvija – Austrija 15:11 (15:6)

Latvijas punktu guvēji: Deivids Cjukša 5 (piezemējums), Janeks Taškāns 5 (piezemējums), Jānis Podiņš 5 (soda un realizācijas sitiens).

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācija

  +1 [+] [-]

, 2011-04-16 19:02, pirms 13 gadiem
Malači Latvijas juniori! Tā turpināt pret Serbiju!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-16 19:13, pirms 13 gadiem
Ideāli ! Jūtu, ka šis sports Latvijā varētu ļoti progresēt!

Un jā! Malači!