Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Arī LČ otrajā posmā regbijā-7 sievietēm uzvar "Selena" un LSPA/''Livonia" otrās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Arī LČ otrajā posmā regbijā-7 sievietēm uzvar "Selena" un  LSPA/''Livonia" otrās
Foto: Juris Bērziņš - Soms.

Sestdien, 13. maijā, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā norisinājās Latvijas čempionāta regbijā-7 sievietēm, izšķirošajā spēlē “LSPA/”Livonia” piedzīvojot zaudējumu līderēm RK “Selena” regbistēm.

Vakar saulainos un siltos laikapstākļos pagājušajā sestdienā norisinājās otrais posms Latvijas čempionāta regbijā-7 sievietēm. Pirmais posms bija aizvadīts 29. aprīlī Daugavas stadiona, bet otrā posma norise bija pārcēlusies uz ierastāko spēļu vietu – Rīgas Tehniskās koledžas stadionu. Otrajā posmā piedalījās tās pašas piecas komandas, kuru vidū trīs pašmāju – “Selena”, “LSPA/Livonia”, “Miesnieki”, kā arī ārpus kārtas spēlējošās Lietuvas un Igaunijas izlases.

Tāpat kā pirms divām nedēļām arī otro posmu ievadīja “LSPA/”Livonia” spēle pret Igaunijas izlasi. Jau iepriekšējā reizē par pirmo posmu tika minēts, ka jaunā trenera Antonio Žuau de Karvalju Abreru (Dienvidāfrika) vadībā “LSPA/”Livonia” sastāvā ir vairākas jaunās spēlētājas, kuras tikai šogad ir iesaistījušās regbijā. Lai viņas varētu iekrāt pieredzi, jaunās spēlētājas arī aizvadīja pirmo puslaiku gan pret ziemeļu, gan otrajā spēlē arī pret dienvidu kaimiņu izlasi. Abās reizēs “LSPA/”Livonia” pēc spēles pirmā puslaika jeb pirmajām septiņām minūtēm nonāca iedzinēju lomā, tāpēc otrajā puslaikā komandas pirmajam sastāvam nācās veikt “pakaļdzīšanos”, veicot piezemējumus, taču abos gadījumos rezultātu tomēr par labu vērst neizdevās. Lai arī pret Igauniju un Lietuvu tika piedzīvoti zaudējumi, tie kopējā vērtējumā nekādu skādi nenodarīja, jo kaimiņvalstu izlases piedalījās ārpus kārtas, un šo spēļu rezultāti vietu sadalījumu Latvijas čempionāta otrā posma ieskaitē neietekmēja.

Trešā spēle bija pret “Miesnieki” komandu, noskaidrojot faktiski turnīra otro labāko komandu Latvijas pārstāvju vidū. Ņemot vērā to, kā “Miesnieki” regbistes bija aizvadījušas pirmās spēles, parādot progresu un uzvarot igaunietes un lietuvietes, ar spraigumu tika gaidīts šis duelis. Taču no gaidītās līdzvērtīgās cīņas nekas nesanāca. Pēc līdzvērtīgām pirmajām divām minūtēm atlikušajās piecās pirmā puslaika minūtēs izpaudās livoniešu dominance, veicot četrus piezemējumus un veiksmīgi izpildot vienu realizāciju. Tādējādi pirmais puslaiks beidzās ar 22:0, un uzvarētāju liktenis bija faktiski izšķirts. Pēc pārtraukuma Viktora Silvonika trenētā “Miesnieki” komanda bija saņēmusies un sāka diktēt noteikumus otrajā puslaikā, veicot divus piezemējumus un pēc spēlētām 4 minūtēm atjaunot nelielu intrigu – 10:22. Lai arī iniciatīva joprojām piederēja “Miesnieki” spēlētājām, tomēr livonietes kontrolēja situāciju un pretiniecēm vairs neļāva gūt punktus.

"Selēna" spēlētāja Alise Limmane aizvadīja izcilu turnīru gan uzbrukumā, gan aizsardzībā un tika atzīta par šī posma labāko spēlētāju. Viņas kontā 8 piezemējumi.

Līdzīgi kā aprīļa beigās arī šoreiz noslēdzošā spēle bija starp abām labākajām komandām – “Selena” un “LSPA/”Livonia”. Lai arī livonietes centās izrādīt pretestību, arī šoreiz pārliecinoša uzvara selenietēm – 29:0. Trešo vietu vēlreiz ieguva “Miesnieki” spēlētājas.