Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Ar Latvijas čempionāta 1. posmu regbijā-7 sākusies sieviešu regbija sezona

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar Latvijas čempionāta 1. posmu regbijā-7 sākusies sieviešu regbija sezona
LSPA/"Livonia" (pa kreisi) un "Selena" komandas. Foto: LSPA/"Livonia".

Sestdien, 29. aprīlī, Daugavas stadionā Rīgā Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā-7 sievietēm jaunā trenera vadībā atzīstami nocīnījušās LSPA/”Livonia” komanda, kuras sastāvā bija vairākas jaunas spēlētājas. Livonietes sezonu iesāka ar otro vietu, piekāpjoties tikai galvenajām favorītēm – RK “Selena” spēlētājām.

Aprīļa vidū sākās Latvijas čempionāts vīriešiem regbijā-15, kur sezonas pirmajā spēlē “Livonia” regbisti pārliecinoši uzvarēja Valmieras “Fēnikss”, bet pagājušajā nedēļas nogalē savu vārdu teica sievietes, ar Latvijas čempionāta pirmo posmu uzsākot savu sezonu regbijā-7. Kopumā sezonā ir paredzēts aizvadīt trīs Latvijas čempionāta posmus, labākās komandas nosakot šo visu trīs posmu kopsummā.

Lai regbija sezonas sākumu sievietēm padarītu īpašāku, par pirmā posma norises vietu tika izvēlēts Daugavas stadions Rīgā, kas regbijā sievietēm ir nebijis notikums. Latvijas čempionāta pirmā posma dalībnieces to arī ļoti augstu novērtēja. Turklāt dāmas laukumā devās tieši pēc Latvijas vīriešu izlases spēles pret Čehiju Eiropas čempionāta pirmās konferences Ziemeļu divīzijā.

LSPA/”Livonia” komanda ar šo čempionātu sāka jaunā ārzemju speciālista Antonio Žuau de Karvalju Abreru (Dienvidāfrika) vadībā. Uzsvars ir likts uz komandas atjaunošanu, tāpēc ir piesaistītas vairākas jaunas spēlētājas, arī tādas, kuras trenējušās ir vien pāris mēnešus. Pirms pirmā posma sākuma pateicība tika teikta iepriekšējai komandas kapteinei Evijai Krallišai un šie pienākumi nodoti Laurai Maļukovai.

Pirmajā posmā piedalījās piecas komandas – trīs no Latvijas un divas ārvalstu, aizvadot katra ar katru savstarpējo cīņu, kas tika aizadīta divos puslaikos pa sešām minūtēm katrs, tādējādi kopumā spēlei ilgstot 12 minūtes. Latvijas trīs spēcīgākās komandas – “Selena”, LSPA/”Livonia” un “Miesnieki” – spēlēja arī Lietuvas un Igaunijas izlasēm, šo spēļu rezultātiem oficiāli netiekot rēķinātiem Latvijas čempionāta ieskaitē. Latvijas Regbija federācija ir pretimnākoša mūsu kaimiņiem, ļaujot viņiem aizvadīt šādā veidā nepieciešamās treniņspēles. Arī iepriekšējos gados Latvijas čempionāta posmos ir piedalījušās Igaunijas vai Lietuvas izlases, taču pirmo reizi abas vienlaicīgi.

Šī gada pirmajā spēlē LSPA/“Livonia” diezgan viegli tika galā ar igaunietēm, pirmajā puslaikā atstājot viešņas sausā ar 24:0, bet beigās uzvarot ar 29:7. Arī lietuvietes nespēja izrādīt sīvu pretestību livonietēm, spēlei beidzoties ar 24:5 (12:0). Līdzīgi tika uzveiktas arī “Miesnieki” spēlētājas – 22:5 (17:0). Arī “Selena” bija guvusi pārliecinošas uzvaras pirmajās trijās spēlēs, tādējādi par pirmā posma uzvarētājas titulu LSPA/”Livonia” tikās ar “Selena”.

Pirmo puslaiku livonietes labi nocīnījās pret pēdējo gadu līderēm, veicot arī vienu piezemējumu un atpūtā ejot ar samērā pieklājīgu rezultātu – 5:14. Otrais puslaiks aizritēja ar “Selena” pārsvaru, spēlei noslēdzoties ar rezultātu 5:38. Neskatoties uz zaudējumu pēdējā spēlē, kas nebija nekas negaidīts, livonietes ar jauno sastāvu ir guvušas panākumu, izcīnot otro vietu. Pirmajā posmā otrās vietas izcīnīšanu kaldināja: Elīza Zemitāne, Sindija Širaka, Daniela Šakociņa, Alvīne Bruņiniece, Alise Lakija Širve, Viktorija Spruģēvica, Anna Inese Tutāne, Madara Dārzniece, Sintija Pāpe, Anna Strautmane, Alise Evelīna Mitkus, Cara Berlis.

Par 1.posma vērtīgāko spēlētāju tika atzīta Sandra Lihovida (Selēna). Sandra turnīrā guva 65 punktus. Otrā rezultatīvākā turnīra spēlētāja ar 50 punktiem Gabija Timaitote no Lietuvas komandas, bet Alise Evelīna Mitkus (LSPA/Livonia) ar 23 punktiem ierindojās trešajā rezultativitātes vietā.

Nākamais posms jau pēc divām nedēļām, 13. maijā, Rīgas Tehnikas koledžas stadionā.