Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija izlasei sagrāve pret Zviedriju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Regbija izlasei sagrāve pret Zviedriju
Vladimirs Ņikonovs
Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas regbija izlase šodien Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2A divīzijas mačā ar 29:54 bezcerīgi zaudēja zviedriem.

Mačs sākās ar Latvijas komandas ofensīvu, taču pārvērst to punktu guvumā mūsējie nespēja. Rezultātu ar precīzu soda sitienu atklāja zviedrs Tomass Arvidsons, panākot 3:0, bet pēc brīža viņš bija precīzs vēlreiz, un jau 6:0 Zviedrijas labā. Latvija spēja atbildēt ar precīzu soda sitienu, kuru realizēja Kristaps Bērziņš, panākot 3:6. Diemžēl pirmā puslaika atlikušajā laikā iniciatīva pilnībā piederēja zviedriem, kuri četras reizes piezemēja bumbu Latvijas ieskaites laukumā, bet Arvidsons trīsreiz precīzi izpildīja realizācijas sitienus. Mača pirmā daļa noslēdzās ar rezultātu 32:3 pretinieku labā.

Otrajā puslaikā zviedri turpināja gūt punktu pēc punkta un panāca jau 51:3, taču tad sekoja Māra Čekstera noraidījums uz 10 minūtēm, kas brīnumainā kārtā lika sasparoties Latvijas regbistiem. Bumbu sāncenšu ieskaites laukumā piezemēja Raimonds Krūmiņš, bet Kristaps Bērziņš precīzi izpildīja realizācijas sitienu, panākot 10:51. Sekoja noraidījums zviedru rindās – 10 minūtes nopelnīja Endrū Daišs, bet Latvijas valstsvienības kapteinis Jānis Skuja piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, bet Bērziņš precīzi izpildīja realizācijas sitienu – 17:51. Zviedrijai vēl trīs punktus guva Arvidsons, taču Latvijas uzbrukumi kļuva arvien neatlaidīgāki, līdz vēl piecus punktus nopelnīja Sandris Jauntēvs, panākot 22:54. Pašā spēles izskaņā mača galvenais tiesnesis Marcins Zešuteks fiksēja Latvijai tehnisko piezemējumu, bet Bērziņa realizācijas sitiens no ļoti izdevīgas pozīcijas bija precīzs – 29:54.

Latvijas izlases galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs: "Pirmās desmit minūtes nospēlējām pēc plāna. Pēc tam jau bija redzams, ka mūsu fiziskā sagatavotība ir sliktāka nekā zviedriem. Mūsu sastāvs nebija tik spēcīgs kā sāncenšiem. Mača beigās, kad zviedri bija veikuši vairākas spēlētāju maiņas, mums spēle sāka iet no rokas. Īpaši jāuzteic komandas kapteinis Jānis Skuja, kurš ar savu cīņassparu iedvesmoja arī pārējos spēlētājus. Jāatzīst, ka rezultāts nav patīkams, tomēr minimālo uzdevumu – nopelnīt vienu bonusa punktu – esam izpildījuši. Rudenī, ja mūsu rīcībā būs tikai Latvijas spēlētāju resursi, diez vai kas mūsu sniegumā mainīsies. Jācenšas piesaistīt valstsvienības rindām leģionārus. Bet pārējiem izlases spēlētājiem no pašmāju klubiem jāņem piemērs no Jāņa Skujas."

Latvijas izlases treneris Juris Straume: "Otro puslaiku nospēlējām labāk nekā pirmo, un, rēķinot tīros punktus, otro daļu pat esam uzvarējuši. Jāatzīst, ka izlases spēlētājiem bija maz laika, lai sagatavotos cīņai. Tomēr četrus piezemējumus spējām izdarīt, un vienu punktu nopelnījām. Protams, pirms mača cerējām uz uzvaru, taču pietrūka spēlētāju resursu. Mūsu līmenī pāris spēcīgu regbistu var izšķirt ļoti daudz ko. Uldis Saulīte un Jurijs Baranovs ir līderi savos klubos un arī izlasē, tāpēc viņu palīdzība ir ļoti nepieciešama."

Latvijas valstsvienības kapteinis Jānis Skuja: "Pirmajā puslaikā neticējām saviem spēkiem. Vajadzēja vairāk spēlēt ar uzbrucējiem. Bija jūtams, ka komandai ir potenciāls, tikai vairāk bija jāizmanto uzbrucēji. Lai gūtu panākumus pret tādām komandām kā Lietuva un Zviedrija ir arī jāmainās spēlētāju attieksmei. Jānāk biežāk uz treniņiem, jāklausās treneru norādījumos. Rudenī ļoti ceram uz abu leģionāru piedalīšanos valstsvienības sastāvā. Taču arī pašmāju spēlētājiem nedaudz nopietnāk jāattiecas pret treniņu procesu. Jāturpina cīņa par vismaz trešo vietu 2A divīzijā. Par pirmo vietu acīmredzot savā starpā cīnīsies Zviedrija un Lietuva. Manā skatījumā lietuvieši ir nedaudz stiprāki.

Latvijas punktu guvēji: Kristaps Bērziņš 9 (viens soda un trīs realizācijas sitieni), Raimonds Krūmiņš, Jānis Skuja un Sandris Jauntēvs pa 5 (piezemējums); 5 punkti par tehnisko piezemējumu.

Latvijas izlases sastāvs: Jānis Skuja (“Miesnieki”, komandas kapteinis), Āris Andersons (“Miesnieki”; Kārlis Dzenis “Miesnieki”), Romāns Odnokurcevs (“Eži/LMT”; Sandris Jauntēvs RK 1964), Santis Podāns (Jelgavas “Alnis”), Vjačeslavs Tiško (SK “Ovāls”; Māris Streikišs “Eži/LMT”), Māris Čeksters (SK “Ovāls”; Mikus Ozols “Miesnieki”), Aigars Muzikants (“Eži/LMT”; Mareks Larionovs “Eži/LMT”), Leno Bramanis (“Miesnieki”), Raimonds Krūmiņš (“Eži/LMT”; Andris Andersons “Miesnieki”), Jānis Priede (“Miesnieki”), Kristaps Bērziņš (“Eži/LMT”), Ruslans Kotļevs (“Eži/LMT”), Nauris Bērziņš (SK “Ovāls”; Ingus Aivars “Eži/LMT”), Arvis Pilenieks (LLU), Valters Raņķis (“Miesnieki”). Galvenais treneris: Vladimirs Ņikonovs, trenera asistents: Juris Straume, ārsts: Uģis Kreitenbergs.

Eiropas Nāciju kausa izcīņa atsāksies rudenī, kad Latvija vispirms viesosies Horvātija, bet pēc tam mājās uzņems Maltas valstsvienību.

Eiropas Nāciju kauss, 2A divīzija

VKomandaSUNZP
1.Zviedrija440018
2.Lietuva430114
3.Latvija41037
4.Malta41037
5.Horvātija41035

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas

  +2 [+] [-]

, 2011-05-14 20:44, pirms 13 gadiem
Šajā divīzijā jānoturas - viss otrais riņķis vēl priekšā

     [+] [-]

, 2011-05-14 21:27, pirms 13 gadiem
Vārds "sagrāve" virsrakstā ir lieks, jo otro puslaiku Latvija uzvarēja. Tuklāt, kāda sagrāve, ja Latvija nopelnīja bonusa punktu?

  -1 [+] [-]

, 2011-05-14 21:45, pirms 13 gadiem
Latvijas regbijs ir tāds sētas līmeņa, tā kā nav ko brīnīties par rezultātiem. Paskatoties kā Jaunzēlande, Austrālija, DĀR spēlē - lūk tas ir regbijs nevis tā kā mūsējie - visi sakrīt kaudzē un tad domā kurš skries

  +1 [+] [-]

, 2011-05-14 21:53, pirms 13 gadiem
Psycho Dad rakstīja: Latvijas regbijs ir tāds sētas līmeņa, tā kā nav ko brīnīties par rezultātiem. Paskatoties kā Jaunzēlande, Austrālija, DĀR spēlē - lūk tas ir regbijs nevis tā kā mūsējie - visi sakrīt kaudzē un tad domā kurš skries
Protams, ka tas ne tuvu nav salīdzināms. Bet kāds nu mums tas regbijs ir, tāds ir. Labi, ka vispār ir un labi, ka ir kas spēlē

  +1 [+] [-]

, 2011-05-14 22:30, pirms 13 gadiem
Psycho Dad rakstīja: Latvijas regbijs ir tāds sētas līmeņa, tā kā nav ko brīnīties par rezultātiem. Paskatoties kā Jaunzēlande, Austrālija, DĀR spēlē - lūk tas ir regbijs nevis tā kā mūsējie - visi sakrīt kaudzē un tad domā kurš skries
Sētas līmenis nav sakrišana kaudzē, bet gan nespēja spēlēt nemaz... Tāpēc, Latvijas izlase nav sētas līmeņa komanda!

  +1 [+] [-]

, 2011-05-14 23:17, pirms 13 gadiem
Psycho Dad rakstīja: Latvijas regbijs ir tāds sētas līmeņa, tā kā nav ko brīnīties par rezultātiem. Paskatoties kā Jaunzēlande, Austrālija, DĀR spēlē - lūk tas ir regbijs nevis tā kā mūsējie - visi sakrīt kaudzē un tad domā kurš skries
Salīdzināji pirkstu ar locekli.
Tur ir Regbija tradīcijas, tas (NZL noteikti) ir populārāks par futbolu. Latvijā, kur viss notiek mazākos apmēros, regbijs ne tuvu nav prioritāro sporta veidu sarakstā, tāpēc arī rezultāti tādi.
Kamēr nebūs sistēmas (bet... kurā sporta veidā gan tāda ir. Neesmu specs, bet varbūt šķēpmešanā), tikmēr nebūs rezultātu, kādus gribētos.

     [+] [-]

, 2011-05-15 11:27, pirms 13 gadiem
Sūdīgi ka tā! Ssagrāve pelnīta! Pēc vairāku bilžu apskates - liekas ka aizsargi nezina kā veikt tvērienu un 'zagt' bumbas. Protams uzbrucēji jau tos punktus tik guva. Janka - dzen tos aizsargus uz papildus treniņiem bet uzbrucēji var pa to laiku apspriest spēka cīņas nianses!

  +1 [+] [-]

, 2011-05-15 15:24, pirms 13 gadiem
nu te latvija viss notiek tiri uz pasu inicativu!ja gribi spelet ieguldi naudu un savu darbu ja negribi neviens tevi nespiez!Ar tadu atbalstu ko dod valdiba brinums ka vispar dara kko!

     [+] [-]

, 2011-05-15 16:49, pirms 13 gadiem
Kāds te sakars ar valdíbu! Latvija grib spēlēt un piedalīties visur un visos iespejamos sporta veidos -visus uzturēt ar valsti - kas nav iespējams no maza Latvijas budžeta. Labi ja ir saprotoši cilvēki kas turpina pilveidot un attīstīt savu sporta veidu ar iespējamajiem līdzekļiem un neviss uzreiz ar lielo piķi kas visiem liekas nāk no zila gaisa. Vairākiem regbistiem jau vienkārši ir neliela zvaigžņu slimība kas jāarste pašiem. Ja izlasē šim ir slieksnis karjerā vai otrādi - bez papildus treniņiem sevis pilnveidošanā nekur talu netiksi.

     [+] [-]

, 2011-05-15 20:57, pirms 13 gadiem
Wingza rakstīja: Kāds te sakars ar valdíbu! Latvija grib spēlēt un piedalīties visur un visos iespejamos sporta veidos -visus uzturēt ar valsti - kas nav iespējams no maza Latvijas budžeta. Labi ja ir saprotoši cilvēki kas turpina pilveidot un attīstīt savu sporta veidu ar iespējamajiem līdzekļiem un neviss uzreiz ar lielo piķi kas visiem liekas nāk no zila gaisa. Vairākiem regbistiem jau vienkārši ir neliela zvaigžņu slimība kas jāarste pašiem. Ja izlasē šim ir slieksnis karjerā vai otrādi - bez papildus treniņiem sevis pilnveidošanā nekur talu netiksi.
butu savadak ja butu lielaka motivacija!ar patriotismu nekur talu nevar tikt tomer vajag naudinu un musu cali spelejot regbiju nevar nodrosinat savai gimenei iztiku!tapec daudzi strada un vel papildus nemas ar regbiju!ja nebutu jadoma par to ka vel uzturet sevi varetu pilniba tam atdoties regbijam!protams ari attieksme ir tada kada ir visa sistema latvija!