Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbisti Nāciju kausa spēlē pārspēj Serbiju

Latvijas regbisti Nāciju kausa spēlē pārspēj Serbiju
Foto: Romualds Vambuts

Vakar Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā, notika Eiropas Nāciju kausa (ENK) izcīņas spēle regbijā 2B divīzijā starp Latvijas un Serbijas valstsvienībām, lielisku uzvaru ar 25:14 (13:0) izcīnot laukuma saimniekiem.

Mača sākumā iniciatīva piederēja viesiem, kuru ofensīva beidzās ar nopelnītu soda sitienu no visnotaļ izdevīgas pozīcijas. Raidījums gan nesasniedza mērķi. Savukārt jau pēc pāris mirkļiem sitamu sodu netālu no laukuma centra nopelnīja Latvijas valstsvienība. Kristaps Bērziņš savu iespēju garām nelaida, izvirzot Latviju vadībā 3:0. Turpinājumā iniciatīva pārgāja mūsu regbistu rokās. Pēc veiksmīga uzbrukuma Arvis Pilenieks piezemēja bumbu sāncenšu ieskaites laukumā, panākot jau 8:0. Diemžēl neprecīzs bija Bērziņa realizācijas sitiens. Pēcāk Kristaps nespēja realizēt vēl vienu soda sitienu tuvu laukuma centram, bet arī serbi atbildēja atbildēja ar to pašu no daudz izdevīgākas situācijas. Pirmā puslaika beigās Latvijas regbistiem padevās vēl viens sekmīgs uzbrukums, kuru ar piezemējumu atkal noslēdza Arvis Pilenieks – 13:0 tāds bija spēles pirmās daļas rezultāts.

Mača otrajā puslaikā notika krass pavērsiens spēles gaitā. Serbi pārņēma mača grožus savās rokās, divreiz izdarot piezemējumus un divreiz precīzi sitot realizācijas. Tā visa rezultātā Latvijas izlase nonāca zaudētājos ar 13:14. Vienubrīd likās, ka spēles gaitā ir iestājies izšķirīgs pavērsiens par labu serbiem, taču mūsu ovālās bumbas meistari bija citās domās. Vispirms sekoja uzbrukums pa malu, pēc kura Mareks Larionovs ar piezemējumu atguva vadību 18:14. Savukārt vēl pēc brīža Kristaps Bērziņš, saņēmis bumbu no partnera, nospēlēja vienkārši filigrāni, tehniski un meistarīgi, apspēlējot serbu aizsardzību un gūstot vēl piecus punktus. Precīzs bija arī viņa realizācijas sitiens – 25:14 tāds bija mača galarezultāts.

Latvija izcīnīja ne tikai četrus punktus par uzvaru, bet nopelnīja arī bonusa punktu par četriem piezemējumiem. Savukārt Serbija palika bešā. Tādējādi mūsu regbisti ENK 2B divīzijas turnīra tabulā nostiprinājās otrajā vietā.

Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko: "Paldies valmieriešiem par dedzīgo atbalstu. Kad sākām zaudēt, līdzjutēju skaļās balsis mūs uzmundrināja. Būtu kauns zaudēt tādas publikas priekšā. Ja runājam par spēli, jāatzīst, ka pieļāvām ļoti daudz kļūdu. Laikam savu lomu būs nospēlējis ilgais pārtraukums, kopš tikāmies pēdējo reizi. Arī Serbija izskatījās pat labāk nekā pagājušogad Belgradā. Mēs gatavojāmies vienam viņu spēles variantam, bet viņu cīņas maniere mūs pārsteidza. Īpaši autu izspēle ar moliem. Jāsecina, ka pagaidām esam maz trenējušies kā izlase. Jādomā, kā pēc divām nedēļām Andorai likt pretī ideālu sastāvu."

ENK 2B divīzijas turnīra tabula

KomandaSpUNZBonusa punktiPunkti kopā
Izraēla4400319
Latvija5302416
Dānija411217
Andora411206
Serbija510426

Latvijas izlases sastāvs

RegbistsKlubs
1.Jānis Skuja (kapteinis)RK "Miesnieki”
2.Edgars CīrulisRK "Miesnieki”
3.Artūrs KaulakānsRFC "Livonia”
4.Māris RobežnieksRK "Miesnieki”
5.Mārtiņš ProvizorsClontarf RFC (Īrija)
6.Ainārs BērziņšRFC "Livonia”
7.Vjačeslavs Tiško"Kalve”
8.Andrejs Borisovs"Kalve”
9.Norberts BekmanisRFC "Livonia”
10.Valters RaņķisRK "Miesnieki”
11.Arvis PilenieksLLU
12.Antons Oseledko"Kalve”
13.Ruslans Kotļevs"LMT/Eži”
14.Matīss Zalcmanis"Kalve”
15.Kristaps BērziņšRFC "Livonia”
16.Elmārs Imbrass"Kalve”
17.Sandris Jauntēvs"Kalve”
18.Guntis Cirša"Kalve”
19.Māris Streikišs"LMT/Eži”
20.Mareks Larionovs"LMT/Eži”
21.Deivids CjukšaRFC "Livonia”
22.Mikus OzolsRK "Sigulda”
23.Ingus Aivars"LMT/Eži”

Galvenais treneris: Sergejs Lisko (Krievija)
Treneri: Vladimirs Ņikonovs, Juris Straume
Ārsts: Uģis Kreitenbergs
Menedžeris: Māris Zeltiņš

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs

  -1 [+] [-]

, 2013-10-13 13:01, pirms 11 gadiem
Nice. 100 gadi pat nepagāja, ka raksts parādījās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-10-13 13:20, pirms 11 gadiem
tomasmuller rakstīja: PSC vakar bija spēle, raksts šodien, tad moš varēja vispār nerakstīt.
Nožēlojamais SC
Pilnīgi piekrītu. Labākais jau tas, ka spēle beidzās pirms pieciem. Saprastu, ja būtu kaut kad vēlu vakarā.
Rakstu točna varēja tik pat labi netaisīt, jo visi tie, kam interesēja, tie izlasīja visu twitteros, facebookos utt.. Tā kā SC atkal pierāda, ka ir "ātrākais" sporta ziņu portāls pasaulē.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-13 19:25, pirms 11 gadiem
Paldies regbistiem, vienīgajiem izlašniekiem starp citiem sporta veidiem, kuri himnu izdzied ar pilnu krūti. Īsti latvieši!
Te arī nedaudz foto no šīs spēles: Latvija pieveic Serbiju | eLiesma